Moments estel·lars llibertat

Comunistes i democristians, sindicalistes i empresaris, artistes i estudiants. Per al règim franquista tots eren igual de sospitosos. Així ho prova la llista policial més extensa, diversa i detallada que s’ha trobat mai a Catalunya i que SÀPIENS publica de forma inèdita en el número 118 (juliol 2012). En aquestes pàgines del web trobaràs els noms i els cognoms dels 462 catalans més vigilats pel franquisme amb la informació que figurava a les fitxes elaborades pels funcionaris del règim. Hem reproduït la informació literalment, exactament igual com la van escriure els funcionaris (inclosos els noms propis). L'única cosa que hem canviat al web és l'ordre en què apareixen els noms a dins de cada relació: al web estan ordenats alfabèticament. Les relacions estan dividides en vuit llistes (“relaciones”). Les quatre primeres agrupen professionals liberals, artistes i intel·lectuals. Les altres quatre, sindicalistes, comunistes i també les persones vinculades a la Caputxinada del 1966. Pots fer la cerca de dues maneres: passant pàgina a pàgina o introduint el nom o cognom de la persona que busques en el cercador que hi ha a la columna dreta. Atenció quan facis la cerca: recorda que els noms apareixen en castellà. Per exemple, Jordi Pujol és Jorge Pujol.

Cerca a la llista

Mostra-ho tot

Relació número 1

Agustín de Semir Rovira

Nacido el 8-7-17, casado, Abogado, hijo de Francisco y Asunción, natural y vecino de Barcelona, con domicilio en… Demócrata-cristiano, filo-comunista.

Antonio Jutglar Bernaus
Nacido el 18-12-33, soltero, licenciado en Filosofía y Letras, hijo de Antonio y Dolores, natural y vecino de Barcelona, con domicilio en… Profesor Auxiliar. Demócrata-cristiano.

Antonio Montserrat Solé
Nacido el 25-5-41, soltero, licenciado en Ciencias Económicas, hijo de Antonio y Ramona, natural y vecino de Barcelona, calle… Profesor Auxiliar. Comunista.
Antonio Moragas Gallisa
Nacido el 20-9-31, casado, Arquitecto, hijo de Jerónimo y Mercedes, natural y vecino de Barcelona. Encargado de Cátedra. Catalano-separatista.
Carlos Barral Agesta
Nacido el 2-6-28, casado, editor, hijo de Carlos y Javiera, natural y vecino de Barcerlona, con domicilio en… Comunista.
Enrique Lluch Martín
Nacido el 19-2-28, casado, Licenciado en Filosofía i Letras, hijo de Enrique y Jacinta, natural y vecino de Barcelona, con domicilio en… Profesor Adjunto. Demócrata-cristiano.
Ernesto Lluch Martín
Nacido en Vilasar de Mar (Barcelona)de 31 años de edad, hijo de Enriquey Jacinta, con domicilio en Barcelona, calle…Profesor Auxiliar, Demócrata-cristiano, socialista.

Francisco Candel Tortajada
Nacido en Casas Altas (Valencia) el 6-2-32, casado, Economista, hijo de Hilarión y Josefa, con domicilio en… Demócrata-cristiano.
Francisco Javier Folch Recasens
Nacido en Burgos el 31-5-35, casado, escritor, hijo de Pedro y Felipa, con domicilio en… Profesor adjunto. Comunista.
Isidoro Boix Lluch
Nacido el 25-12-39, soltero, Ingeniero Industrial, hijo de Isidoro y Joaquina, natural y vecino de Barcelona, con domicilio en… Comunista.