Notícies

S'ho mereixen

Èxit de participació a la primera fase de la campanya #ShoMereixen

Hem recollit un centenar de noms de dones que haurien de tenir un carrer, a partir de les més de 500 propostes que ens han fet arribar els lectors de SÀPIENS

'S'ho mereixen', una campanya per reivindicar un nomenclàtor més equitatiu a Catalunya
'S'ho mereixen', una campanya per reivindicar un nomenclàtor més equitatiu a Catalunya

Aquest març SÀPIENS ha impulsat la campanya S'ho mereixen per reivindicar una presència més femenina als nostres pobles i ciutats. Vam fer una crida als nostres lectors per demanar-vos quines dones catalanes considereu que, per la seva contribució al país en els camps polític, econòmic, científic, cultural, social o esportiu, haurien de tenir un carrer a qualsevol indret de Catalunya. I la vostra resposta ha estat increïble! En les dues setmanes que ha durat aquesta primera fase de presentació de propostes, hem rebut més de 500 participacions per part dels usuaris, i, d'entre totes les propostes que hem rebut, hem pogut recopilar els noms d'un centenar de dones que compleixen els requisits per entrar al nomenclàtor català. 

Qui són les dones que ens heu proposat?
L'èxit de participació en aquesta primera fase de la campanya ha posat de manifest l'enorme desigualtat de gènere present als nostres carrers. Ha demostrat que no hi tenen presència noms tan coneguts com el de Natividad Yarza, la primera alcaldessa elegida democràticament; Júlia Coromines, la introductora de la psicoanàlisi a Catalunya, o Guinedilda de Cerdanya, l'esposa de Guifré el Pilós. Però també ha servit per descobrir i visibilitzar dones poc conegudes que han fet aportacions significatives en l'àmbit local. Podeu consultar la llista completa de dones que hem recollit al web de la campanya, i en aquest article us convidem a llegir les biografies d'algunes de les més destacades. 

La segona fase: la votació popular
D'entre tots els noms rebuts, un consell assessor format per algunes de les millors historiadores de les nostres universitats en seleccionarà nou. Després, entre l'11 i el 24 d'abril, obrirem un procés de votació popular perquè el públic esculli un desè nom. Les deu dones seleccionades seran les protagonistes definitives d'un número especial de SÀPIENS que publicarem aquest estiu per reivindicar un nomenclàtor més equitatiu a Catalunya.

Coneix el passat, construeix el futur
Subscriu-te a SÀPIENS a un preu especial
Gaudeix-ne tot un any amb el -40% de descompte