Aprendre del present per transformar el futur: torna el festival Fixing the Future!

El 16 i 17 de setembre, Habilis i Abacus presenten la tercera edició del festival que reuneix les veus que inspiren el canvi

El festival Fixing the Future torna al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per celebrar la seva tercera edició. Hi haurà xerrades, tallers, taules de debat i sessions de networking durant dos dies, el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. Una experiència completa per donar resposta a la qüestió més urgent del nostre temps: com resolem els reptes del planeta i transformem el futur?

Més de cinquanta pioners i emprenedors d’arreu del món hi assistiran per compartir les seves vivències al capdavant de projectes innovadors que estan marcant la diferència en àmbits ben diversos: art, cultura, justícia climàtica, alimentació conscient, l’educació des de l’òptica STEAM, ciutats intel·ligents, moda sostenible i molts més.

Una cita única, organitzada per la cooperativa Abacus i la plataforma de continguts educatius Habilis.cat. Per aquest motiu, el festival també inclou tallers per a infants i famílies. Podeu adquirir les vostres entrades per a un dels dos dies o l’abonament complet aquí

Qui coneixeràs al Fixing the Future?

Se’ls anomena future-heroes, persones que estan afrontant els reptes del present per tenir un futur millor. Al festival, hi assistiran ponents nacionals i internacionals, amb noms destacats com els que us presentem a continuació.

Brian Eno: estrella de la música en defensa del clima

Conegut tant pels seus treballs en solitari com per les seves col·laboracions amb U2, David Bowie o Coldplay, entre d’altres, Brian Eno és una estrella de la música profundament compromesa amb el medi ambient. És cofundador d’EarthPercent, una organització benèfica que vol implicar la indústria de la música en l’emergència climàtica.

Ece Temelkuran: la ploma més punk de Turquia

Novel·lista premiada i comentarista política turca, ha estat descrita com una “escriptora meravellosament punk” pel seu esperit provocador, i els seus llibres “vibren d’indignació”. Els seus articles han aparegut a mitjans com The Guardian, The New York Times, The New Statesman, Frankfurter Allgemeine i Der Spiegel. En el seu darrer llibre, reflexiona sobre “la mena de món en el qual volem viure”.

Marina Testino: 'influencer' de la moda sostenible

És una de les influencers de la moda sostenible més conegudes del món. Va llançar la campanya #OneDressToImpress, durant la qual va portar el mateix vestit durant 60 dies per “desafiar la indústria de la moda a ser més conscient, transparent i circular, i convidar les dones a sentir-se lliures de portar allò que vulguin i quan vulguin, sense la pressió de seguir les tendències o les xarxes socials”.

Martina Puigvert: innovant amb la gastronomia circular

Després de treballar a restaurants de renom internacional, va tornar a les arrels per convertir-se en cap de cuina del negoci familiar, el reconegut restaurant Les Cols, d’Olot. Allà va posar en marxa el primer departament d’R+D de l’establiment, que reflecteix la seva filosofia: el compromís amb la gastronomia circular per minimitzar els residus i l’impacte ambiental.

Gabriela Bucher: treballant per la justícia climàtica al capdavant d'Oxfam

És la directora executiva d’Oxfam Internacional, des d’on treballa a favor de la justícia climàtica. Va treballar al costat dels nens i les comunitats afectats durant dècades pel conflicte armat de Colòmbia i va contribuir a la construcció de la pau i a la implicació dels joves.

Kennedy Odede: el transformador dels barris marginals de Kenya

Un dels emprenedors socials més coneguts d’Àfrica. Odede, que havia estat un nen del carrer, va viure durant vint-i-tres anys a Kibera, el barri marginal més gran de Kenya, on va experimentar de primera mà la crua realitat de la vida en la pobresa extrema. El 2004 treballava en una fàbrica guanyant 1 dòlar per deu hores de feina. L’any 2009 va crear Shining Hope for Communities (SHOFCO), una plataforma per a la transformació dels barris marginals que posa la població local al capdavant dels programes d’atenció mèdica, aigua potable i educació gratuïta per a nenes.