La Setmana Internacional dels Arxius busca exploradors d'històries

Del 6 al 12 de juny, els arxius catalans obren les seves portes i acullen activitats especials per donar a conèixer el seu patrimoni documental

Setmana Internacional dels Arxius 2022
Setmana Internacional dels Arxius 2022 Agència Catalana del Patrimoni Cultural

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius que se celebra arreu del món coincidint amb la data de la fundació d’aquest organisme l’any 1948. Al voltant d’aquesta efemèride se celebra la Setmana Internacional dels Arxius, uns dies en què diversos equipaments de Catalunya ofereixen jornades de portes obertes i activitats culturals especials per donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni documental català.

Sota el lema Busquem exploradors i exploradores d’històries. Descobreix-les!, del 6 al 12 de juny podreu gaudir d’un ampli programa de visites guiades, conferències, tallers, exposicions i activitats per a tots els públics que us permetran descobrir històries fascinants del nostre passat, protagonitzades per persones amb noms i cognoms que ens han deixat escrites les seves vides, els seus somnis i les seves aventures.

També descobrireu la important tasca que els arxius desenvolupen en la preservació de la memòria històrica i en l’accés de la ciutadania a la informació i al coneixement. Consulteu l’agenda completa al web de la Setmana Internacional dels Arxius. Busqueu els equipaments al mapa i escolliu les vostres activitats preferides!


Informació pràctica