Una excavació a l'antiga ciutat grega de Teos, a l'actual Turquia, ha tret a la llum un impressionant mosaic de 2.300 anys d'antiguitat on s'aprecien dos cupidos en combat, juntament amb una inscripció monumental amb un missatge ocult que va ser deliberadament esborrat.
La troballa s'ha realitzat al bouleuterion de Teos, un edifici administratiu del segle III aC d'aquesta ciutat que va ser un important centre cultural, artístic i comercial durant l'època hel·lenística. L'excavació ha demostrat que aquest espai de reunió de la política local va modificar les seves funcions al llarg dels segles. Els arqueòlegs han descobert dos mosaics en habitacions annexes, un dels quals representa dos cupidos, figures alades associades a Eros, el déu de l'amor, en plena batalla. En la mitologia grega, els cupidos solien estar vinculats amb Dionís, déu del vi i del teatre, fet que fa reflexionar sobre l'ús que haurien pogut tenir les habitacions on es trobaven.
Ara bé, la troballa més intrigant ha estat una inscripció monumental a la façana del bouleuterion que algú va esborrar deliberadament. Els caràcters originals mesuraven prop de trenta centímetres i s'haurien vist des de l'entrada de l'edifici. Els arqueòlegs han aconseguit reconstruir part del text i formular les primeres hipòtesis sobre el seu significat: creuen que podria estar relacionat amb un grup d'artistes dionisíacs que, potser després d'un episodi de censura o d'un canvi de poder, haurien estat expulsats.