Un Dia Internacional dels Museus presencial

Del 15 al 18 de maig, equipaments d'arreu del país obriran les seves portes i acolliran activitats especials per celebrar una festa que comença amb la Nit Internacional dels Museus

El Dia Internacional dels Museus recupera la presencialitat
El Dia Internacional dels Museus recupera la presencialitat

'El futur dels museus: recuperar i reimaginar'. Aquest és el lema del Dia Internacional dels Museus d'aquest 2021, que recupera la presencialitat després que l'any passat s'hagués de celebrar virtualment a causa de la pandèmia de la COVID-19. Del 15 al 18 de maig, equipaments d'arreu del país acolliran jornades de portes obertes i activitats especials per celebrar la nova edició d'una jornada promoguda pel Consell Internacional de Museus (ICOM). El tret de sortida serà dissabte 15 de maig, coincidint amb la Nit dels Museus, en què aquests centres allargaran el seu horari d'obertura.

La jornada, al MAC
Per celebrar la diada dels museus, el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) obrirà les seves portes gratuïtament: podreu endinsar-vos per les seves exposicions permanents i per Enigma iber. Arqueologia d'una civilització, la mostra que s'endinsa en la història i la cultura dels anomenats pobles ibers, que visqueren a la façana mediterrània de la península Ibèrica.

La jornada, al Museu Marítim de Barcelona
El MMB celebra la jornada amb l'escape room virtual Mar endins, basada en l'exposició Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (s. XVIII-XX). S'hi podrà jugar des del mateix 18 de maig fins al 30 de juny al web del museu. 

A més del MAC, museus d'arreu del país se sumen a aquesta nova edició del Dia Internacional dels Museus. Al web del DIM2021 podeu buscar el vostre centre i escollir la vostra activitat. Feu-ho ja, perquè haureu de reservar plaça.