El Masnou es prepara per a l'obertura del Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua

A l'equipament, s'hi podrà veure la reconstrucció d'un safareig a partir de peces originals i una exposició d’objectes vinculats a la construcció de les galeries

El Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua del Masnou
El Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua del Masnou
26 de març del 2019

La Mina d'Aigua és un dels elements històrics del municipi del Masnou. Les seves 28 galeries subterrànies excavades a partir del segle XVIII recorren 27 quilòmetres pel subsòl de la població del Maresme, una infraestructura que va permetre canalitzar l'aigua fins als dipòsits i safareigs de la ciutat i que va solucionar el problema de l'escassetat d'aigua.

Ara, l'Ajuntament ha rehabilitat un espai al municipi, el que era l'antiga carnisseria de la plaça d’Ocata, per establir-hi el Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua. A l'equipament es pot veure la reconstrucció d’un safareig a partir de peces originals i la recreació del pati d’una casa benestant de la localitat. A més, els visitants podran veure-hi un audiovisual que contextualitza la construcció de la Mina i una exposició d'objectes vinculats a la construcció de les galeries d'aquesta infraestructura.

El centre obrirà properament i es podrà visitar gratuïtament el segon diumenge de mes d'11 a 12 h, en el marc de les visites guiades a la Mina d'Aigua. També s'oferiran visites a grups d'un màxim de 25 persones. En aquest cas, el  preu és de 81 €.

Un cop obert el centre, les visites es podran reservar al web de l'Ajuntament del municipi.