El mNACTEC presenta el projecte 'Museu al Carrer'

La iniciativa mostrarà el patrimoni de la societat industrial amb fotografies i documentació facilitada pels ciutadans

24 d'octubre del 2017

Sabies que les carreteres arbrades són patrimoni? Recordes els coneguts cartells del Nitrato de Chile o el dels pneumàtics Pirelli? I els antics punts de quilometratge de pedra? Tots ells formen part de l'imaginari col·lectiu i, també, del nostre patrimoni industrial, un paisatge que el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) vol documentar amb el projecte 'Museu al Carrer'.

La iniciativa pretén inventariar, georeferenciar, documentar i posar en valor els elements de la societat industrial que es conserven als pobles i ciutats de Catalunya però que no es troben protegits en cap museu o col·lecció. Es tracta d'un projecte titànic i progressiu que el mNACTEC vol dur a terme en col·laboració amb tota la ciutadania. Per això, al web del Museu s'habilitarà un apartat on qualsevol persona podrà enviar una fotografia o un document d'un patrimoni concret.

En aquest espai es recolliran i es visualitzaran les aportacions dels ciutadans, tot creant una exposició virtual dels elements identificatius, visuals, paisatgístics i corporatius de la societat industrial que són als carrers catalans però que, en molts casos, no s'han documentat i, per tant, no s'han pogut protegir ni valorar.

La presentació del projecte tindrà lloc el dijous 2 de novembre, a les 12 h, al mateix mNACTEC (Rambla d'Ègara, 270, Terrassa). Qui ho vulgui, podrà assistir-hi tot inscrivint-s'hi al web del Museu.