Els camps de concentració, un invent espanyol

Aquest és un dels fets insòlits que t'expliquem a la 'Història de la humanitat i la llibertat'

Valerià Weyler va crear els camps de concentració per aïllar els rebels independentistes
Valerià Weyler va crear els camps de concentració per aïllar els rebels independentistes
14 de gener del 2015

Tot i que quan diem ‘camp de concentració' pensem en el règim nazi, el cert és que el seu origen es remunta a la guerra de Cuba, quan les forces colonials espanyoles volien posar fi al suport de la població als independentistes. Els va crear el militar espanyol Valerià Weyler, que, amb l'objectiu d'aïllar els rebels de la gent que podia ajudar-los, va tancar els habitants en pobles d'on no es podia sortir.

Aquest és un dels nombrosos fets que et descobrim a la ‘Història de la humanitat i la llibertat', la primera història de la humanitat explicada des del punt de vista de la llibertat. Els 20 volums de què consta l'obra contenen fets insòlits com el que us acabem d'explicar; són els "Increïble però cert", un apartat on es revela un fet sorprenent relacionat amb la llibertat o amb la seva vulneració flagrant.

La ‘Història de la humanitat i la llibertat' és el projecte editorial més ambiciós de Sàpiens Publicacions, un projecte en què hem implicat els millors historiadors catalans i en el qual treballem des de fa mesos. Ajuda'ns a fer-lo possible reservant el primer volum per 9,95 € al web www.sapiens.cat/llibertat.