Un 'escape room' per resoldre el misteri de les Mines d'Aigua del Masnou

Descobriu, tot jugant en equip, la història de la xarxa subterrània de distribució d'aigua d'aquesta població del Maresme

Joc d'escapada 'El misteri de les Mines d'Aigua' al Masnou
Joc d'escapada 'El misteri de les Mines d'Aigua' al Masnou

Una carta i una maleta. Són els dos elements inicials amb què comença l'escape room anomenat El misteri de les Mines d’Aigua, un joc en equip en què els participants podran descobrir la història de la xarxa subterrània de distribució d'aigua del Masnou: 28 mines d'aigua excavades a partir del segle XVIII que recorren 27 quilòmetres pel subsol de la població. Aquesta infraestructura va permetre canalitzar l'aigua fins als dipòsits i safareigs de la ciutat i va solucionar el problema de l'escassetat d'aigua.

A partir d'aquesta carta intrigant i de la maleta, apareguda a les golfes de casa de l'avi Joan, els seus hereus hauran de resoldre tots els enigmes del cas. Això sí, només tindran una hora per fer-ho, seixanta minuts en què podran viatjar al passat, recollir dades i testimonis i endinsar-se en la Mina d'Aigua en els 40 metres d'aquelles galeries subterrànies que es van adaptar per a la visita pública, donant-los més alçària i amplària. 

L'escape room, organitzat pel Museu Municipal de Nàutica del Masnou, es farà els diumenges 24 d'abril, 26 de juny, 28 d'agost i 23 d'octubre, a les 11 h. Està adreçat als més grans de 12 anys, té una durada d'una hora i l'aforament és de vint persones. L'activitat és gratuïta, però, per participar-hi, heu d'inscriure-us-hi enviant un correu a turisme@elmasnou.cat, trucant per telèfon al 935 571 834 o mitjançant aquest formulari del web de l'Oficina de Turisme del Masnou.

Informació pràctica