Feliciteu-nos! SÀPIENS ha arribat al número 200

16 anys després de la sortida del primer número, la nostra revista arriba a quiosc amb noves informacions exclusives sobre Garbo, l'espia català que va enganyar Hitler

Les portades dels números 1 i 200 del SÀPIENS
Les portades dels números 1 i 200 del SÀPIENS
6 de novembre del 2018

Dos-cents és una xifra rodona, una xifra que es diu ràpidament però que és tota una fita, una fita que ha assolit la nostra revista, que, 16 anys després, continua 'en peu de guerra' a quiosc, amb un nou disseny i amb nous temes d'investigació. Aquest novembre, el SÀPIENS número 200 ha arribat a quiosc amb una nova exclusiva sobre Garbo, l'espia català que va enganyar els alemanys en fer-los creure que el desembarcament de Normandia seria una maniobra de distracció. Aquesta maniobra el va convertir en l'espia doble més important i fascinant del segle XX, i, també, en la portada del primer número del SÀPIENS.

Ara, 16 anys i 200 números després, SÀPIENS tanca el cercle sobre la vida de Joan Pujol. Després de consultar nous documents secrets recentment desclassificats, el periodista Jordi Finestres ha pogut reconstruir per a SÀPIENS la vida d'aquest agent doble després de la Segona Guerra Mundial. Aquesta nova exclusiva, sumada al fet d'haver arribat al número 200, ha despertat interès a les xarxes, especialment a Twitter, on nombrosos usuaris, des d'historiadors fins a escriptors, col·laboradors i lectors, ens heu tornat a felicitar. I això us animem a fer, a continuar piulant amb l'etiqueta #SàpiensGarbo i a dir-nos per què us agrada SÀPIENS i què us sembla aquest número 200. Si voleu més informació sobre el número 200 i consultar en línia alguns dels nous documents, mireu aquest article. Aquí us recollim algunes de les piulades que s'han fet a xarxes. Cal dir que també hem rebut una felicitació molt especial per correu postal: la carta que ens ha escrit Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners.