L'aiguardent de Reus al cicle 'Maridatges marítims'

El pròxim 1 de desembre, Enric Calpena ens parlarà del comerç d'aquest licor que va omplir de beneficis la capital del Baix Camp

Cartell de la sessió 'L'aiguardent de Reus' -  MMB
Cartell de la sessió 'L'aiguardent de Reus' - MMB
15 de novembre del 2016
Autor
Redacció
Entre final del segle XVII i durant tot el XVIII la vinya es va convertir en el conreu majoritari a Reus i el seu entorn. Ho va motivar la creixent demanda de vi i sobretot d'aiguardent en els mercats del nord d'Europa i de les colònies americanes.

En aquest sentit, les xifres que es coneixen són prou eloqüents: en els termes municipals de Reus, Riudecanyes i Riudecols, a mitjan segle XVIII, la vinya representava més del 60% dels conreus; al terme de l'Aleixar més del 50%; als de Cambrils i Riudoms el 50%; a Vilaplana més del 40%, i a Vinyols i Alforja poc més del 30%.

A Reus, l'aiguardent va ser la base sobre la qual es va desenvolupar un important comerç que va sobrepassar els límits de la ciutat i va fer entrar una gran quantitat de recursos que van permetre el desenvolupament de la industria durant el segle XIX.

De tot plegat ens en parlarà Enric Calpena el pròxim dijous 1 de desembre a les 19.30 h al Museu Marítim de Barcelona en una nova sessió del 'Maridatges Marítims',un cicle de conferències en les quals descobrirem històries vinculades amb el mar mentre degustem una beguda relacionada amb el tema de la sessió. Calpena és periodista i divulgador històric, fa més de 10 anys que presenta el programa de ràdio 'En guàrdia' i és col·laborador habitual de SÀPIENS. Durant la sessió se servirà un tast d'aiguardent a tots els assistents. 

La sessió és gratuïta però l'aforament és limitat. Per confirmar l'assistència cal fer inscripció prèvia al correu redaccio@sapienspublicacions.cat