Vine a escoltar història mentre degustes una beguda tradicional

SÀPIENS i el Museu Marítim de Barcelona estrenen el cicle gratuït 'Maridatges marítims. Història i licors'

Cartell de la primera jornada -  MMB
Cartell de la primera jornada - MMB
22 de setembre del 2016
Autor
Redacció
SÀPIENS i el Museu Marítim de Barcelona (MMB) organitzem un cicle de conferències mensuals gratuïtes a partir de l'octubre, en les quals descobrirem històries vinculades amb el mar mentre degustem una beguda relacionada amb el tema de la sessió. La primera serà el pròxim 6 d'octubre a les 19.30 h a càrrec de l'historiador Agustí Alcoberro, que ens parlarà de l'any de sa desgràcia i dels atacs pirates a la Mediterrània al llarg de l'època moderna.

Reviurem l'atac que va devastar Ciutadella el 1558 i descobrirem què buscaven desenes de milers de pirates otomans a les costes catalanes i balears. Per amenitzar la sessió, podrem escoltar la conferència mentre degustem una pomada, la beguda típica de la ciutat que s'obté de mesclar ginebra amb llimonada. Una professora de cocteleria farà una demostració de com es prepara el combinat i respondrà les preguntes dels assistents.

L'entrada és lliure, però per tal de controlar l'aforament cal confirmar l'assistència. Només cal escriure un correu amb el vostre nom a redacció@sapienspublicacions.cat

Les pròximes sessions tindran lloc els dies 3 de novembre, 1 de desembre i 12 de gener.
  • Dijous 6 d'octubre. Pirates a la costa. L'any de sa desgràcia. Conferència a càrrec d'Agustí Alcoberro. Se servirà pomada.
  • Dijous 3 de novembre. Inques i asteques. Quan el perill els vingué per mar. Conferència a càrrec de Javier Laviña. Se servirà Pisco sour.
  • Dijous 1 de desembre. Reus, París, Londres. La ruta de l'aiguardent. Conferència a càrrec d'Enric Calpena. Se servirà aiguardent i avellanes.
  • Dijous 12 de gener. Negrers catalans. El negoci lucratiu del tràfic d'esclaus. Conferència a càrrec de Gustau Nerín. Se servirà rom i galetes.