La mostra 'Art Primer', del MAC, guanya el premi del públic dels Global Fine Art Awards

Es tracta del 'Youniversal', que són resultat de la votació popular que es va realitzar al web dels GFAA, uns guardons que reconeixen les millors exposicions i instal·lacions a escala mundial

L'exposició 'Art primer'
L'exposició 'Art primer' Museu d'Arqueologia de Catalunya

La mostra Art primer. Artistes de la prehistòria,del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), ha estat guardonada amb el premi internacional del públic dels Global Fine Art Awards (GFAA), uns guardons que reconeixen les millors exposicions i instal·lacions a escala mundial. 

Es tracta del Youniversal, que són resultat de la votació popular que es va realitzar al web dels GFAA.

L’exposició, visitable durant el 2020 al MAC, havia estat nominada en la categoria "Best Ancient", competint amb altres equipaments com el Metropolitan Museum of Art (Nova York) o el British Museum (Londres). La mostra proposava un viatge al passat a la recerca dels orígens de l’art. Alhora, explicava també l’art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques més originals sorgides, tant a Catalunya com a la resta de la Mediterrània peninsular, fa més de 7.000 anys.

Actualment, al MAC es pot visitar L'Enigma Iber. Arqueologia d'una civilització, que s’endinsa en la història i la cultura dels anomenats pobles ibers, que van viure a la façana mediterrània de la península Ibèrica. En aquest article del web, us presentem algunes de les peces que s'hi exposen.