Quin és el teu referent de la llibertat?

Nombroses personalitats de diversos àmbits col·laboren en la difusió de la 'Història de la humanitat i la llibertat'

Molière és el símbol de la llibertat de Sergi Belbel
Molière és el símbol de la llibertat de Sergi Belbel
10 de febrer del 2015

Quina ha estat l'aportació en la història de la llibertat de personatges com l'emperadriu egípcia Hatsepsut, el metge grec Hipòcrates, el científic Ptolemeu, l'emperador romà Trajà, Siddharta Gautama, el dominic Bartolomé de las Casas, el revolucionari Jean-Paul Marat, el president nord-americà Franklin Delano Roosevelt o el diplomàtic britànic Roger Casement?

Des que vam donar el tret de sortida a la ‘Història de la Humanitat i la llibertat', l'obra més ambiciosa engegada per SÀPIENS, hem demanat a nombroses personalitats del nostre país que ens diguin quin és el seu personatge de referència en la lluita per la llibertat. Si per al president de la Generalitat, Artur Mas, Nelson Mandela és la icona de la fi de l'apartheid i la reconciliació a Sud-àfrica, per a Oriol Junqueras s'ha de reivindicar la figura de Sant Francesc d'Assís, i, per a Muriel Casals, la de la revolucionària alemanya Rosa Luxemburg.

També ens han fet arribar els seus referents de llibertat Josep Carreras (el Nobel de medicina E. Donnall Thomas), Joan Laporta (Gandhi), Johan Cruyff (John F. Kennedy), Carles Duarte (Baruch de Spinoza), Oriol Broggi (Sòcrates), Joel Joan (Rosa Parks), Carles Puyol (Malala Yousafzai), Sergi Belbel (Molière), Toni Soler (Pere Joan Sala), Toni Albà (William Wallace), Xavier Graset (Marconi), Eudald Carbonell (Charles Darwin), Quim Torra (Erasme de Rotterdam), Martí Gironell (Oscar Wilde) o David Fernández (l'espia Leo Trepper), entre moltes altres personalitats. Totes aquestes col·laboracions les hem anat recollint a les pàgines de Facebook i Twitter de la 'Història de la humanitat i la llibertat', l'única història universal explicada des del punt de vista de la llibertat. Col·labora-hi tu també reservant el primer número a sapiens.cat/llibertat.