Recuperen la graderia nord del circ romà de Tarragona

Es podrà mostrar un espai diàfan que permetrà una millor interpretació de la part romana del monument que, fins ara, estava oculta

Circ romà de Tàrraco -  Wikimedia Commons
Circ romà de Tàrraco - Wikimedia Commons
31 de març del 2016
Autor
Redacció
El sòl de Tarragona continua mostrant tota la seva esplendor arqueològica. I és que les darreres prospeccions al carrer Ferrers han deixat al descobert diverses línies de graderies del circ romà, a més de la línia del podi que separava la grada de la pista i una part de l'arena. La intervenció ha servit per conèixer l'estat de conservació d'aquestes estructures, i a partir d'aquí s'estudiarà la forma d'integrar-ho a la ciutat perquè la gent pugui interpretar el circ en tota la seva complexitat i de forma completa. Les prospeccions també permeten visualitzar des de l'espai on corrien els carros fins allà on s'asseia la gent. A més, el fet d'haver trobat estructures medievals i d'època moderna —quan l'indret es va aprofitar per a usos d'horts i jardins— indica l'expansió de la ciutat.

Es preveu que durant el primer semestre de 2017 finalitzi tota l'actuació a la zona nord del circ amb els treballs de recuperació de la graderia que es faran a la plaça dels Sedassos i els que es duran a terme a l'àrea del carrer Ferrers. Tots els treballs tenen un pressupost de 380.000 €, amb una fórmula publicoprivada.