Els safareigs del Masnou es converteixen en escenaris culturals

El Museu Municipal de Nàutica organitza una jornada de portes obertes als patis interiors del municipi

Safareig de la família Gibernau Salomó
Safareig de la família Gibernau Salomó Ajuntament del Masnou
1 d'octubre del 2022

Antigament, els safareigs eren molt més que un lloc on es rentava la roba: eren un punt de trobada i un dels eixos de la vida social de pobles i ciutats. Amb l'objectiu de reivindicar aquests espais, el Museu Municipal de Nàutica del Masnou organitza, el diumenge 9 d'octubre, una jornada de portes obertes que permetrà als visitants redescobrir els safareigs i patis interiors d'aquest municipi del Maresme.

Dins de cada espai patrimonial s'oferirà una intervenció artística, amb actuacions de música, teatre i dansa en directe. A més, la jornada inclourà visites al Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua. L'activitat s'engloba dins Jornades Europees de Patrimoni, la iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que enguany tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 d'octubre. Durant aquell cap de setmana, nombrosos espais patrimonials del país obriran les seves portes gratuïtament i acolliran activitats especials per a tots els públics.

Podeu consultar el plànol amb la localització de tots els safareigs i eixides que es podran visitar, així com les actuacions que s'hi podran trobar en cadascun d'ells, al web de l'Ajuntament del Masnou.

Informació pràctica