‘Terra Enllà', rutes pels paisatges de la batalla de l'Ebre

El projecte proposa un enfocament transversal i relata el rol de la dona, el dolor de les víctimes o la internacionalització del conflicte

Batalla de l'Ebre
Batalla de l'Ebre
10 de juliol del 2014
Autor
Oriol Gracià
Posar en valor el paisatge de la batalla de l'Ebre i, per extensió, de la Guerra Civil a les comarques del sud de Catalunya. Aquest és l'objectiu de ‘Terra Enllà', un projecte de rutes guiades impulsat pel periodista Andreu Caralt, especialitzat en aquest període històric i autor del diari digital ‘Diari de Guerra', i Maite Hernández, antropòloga, educadora i experta en drets humans. Les rutes guiades aporten una mirada diferent al paisatge de la batalla de l'Ebre, un enfocament transversal on es relata l'operació militar però també altres aspectes prou importants com el rol de la dona, el dolor de les víctimes, la internacionalització del conflicte, l'actual procés de recuperació de la memòria a Catalunya i el context patrimonial i natural on s'ofereixen els guiatges.

‘Terra Enllà' ha programat un extens calendari d'activitats per al mes de juliol. Inclou, d'una banda, itineraris a peu pel Poble Vell de Corbera d'Ebre i els nuclis antics de Móra d'Ebre, Gandesa i Tortosa, on la petjada de la batalla de l'Ebre i la Guerra Civil perdura. D'altra banda, s'ofereixen rutes de dues hores de caràcter temàtic que inclouen la visita a diversos espais històrics. En aquest àmbit, destaca l'itinerari previst pels espais de la batalla de la serra de Pàndols el mateix dia 25 de juliol, el dia en què la Lleva del Biberó realitzarà l'últim homenatge als seus companys caiguts al monument de la Cota 705, i també una ruta per rememorar el pas del riu Ebre de les tropes republicanes entre Móra d'Ebre i Benissanet, a la Ribera d'Ebre, el dia 13.

A banda de l'oferta de rutes guiades, l'equip de ‘Terra Enllà' inaugurarà una exposició fotogràfica sobre els actes del 70è aniversari del desembarcament de Normandia, que es van celebrar el passat mes de juny. La cita és el proper 24 de juliol al Centre d'Interpretació 115 Dies de Corbera d'Ebre, i l'activitat compta amb a col·laboració del Comebe.

Per a més informació, escriviu un e-mail o truqueu al 636 67 99 69636 67 99 69.