Torna Tyrika, el festival iber d'Alcanar

Després d'una aturada de dos anys per la pandèmia, el jaciment de la Moleta del Remei torna a viatjar als orígens de la seva història ibèrica

Tyrika, festival iber d'Alcanar 2022
Tyrika, festival iber d'Alcanar 2022 Ajuntament d'Alcanar
22 de setembre del 2022

Segons el poema Ora maritima, de l'escriptor romà Aviè, en època ibera entre Peníscola i la desembocadura del riu Ebre hi havia nombrosos assentaments, un dels quals es deia Tyrichae. Conegut avui com a Tyrika, amb aquest topònim s'ha batejat el festival iber d'Alcanar, que enguany torna del 30 de setembre al 2 d'octubre després de dos anys d'aturada per la pandèmia.

El festival Tyrika és una trobada de recreació històrica que se celebra a l'entorn del jaciment ibèric de la Moleta del Remei, en el marc del 22è Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers i amb l'objectiu d'apropar-nos d'una manera lúdica als nostres avantpassats ibers. L'activitat estrella seran els espectacles de recreació històrica, que ens permetran descobrir diferents aspectes de la vida dels ibers, i els tallers didàctics, adreçats a petits i grans. Durant tot el cap de setmana, podreu participar en tallers d'escriptura, d'alimentació, de construcció d'estris, de ceràmica, de tir amb fona i fins i tot de combat, i podreu gaudir de visites teatralitzades i passejades amb els antics habitants de Tyrika.

Les Nits de Tyrika
També podreu visitar una casa ibèrica i un campament militar reconstruïts, i, com a novetat d'enguany, escoltar música entre oliveres mil·lenàries a Les Nits de Tyrika, un espectacle que fusiona música electrònica experimental amb la cultura ibèrica ancestral. El programa es completa amb la conferència Cada cop més a prop de Tyrika, en què el doctor David Garcia, arqueòleg i director de les excavacions del jaciment de Sant Jaume d'Alcanar, explicarà les darreres troballes que s'hi han fet.  


Informació pràctica 
 

  • Tyrika, festival iber d'Alcanar
  • Dates: del 30 de setembre al 2 d'octubre de 2022
  • Lloc: entorn del jaciment ibèric de la Moleta del Remei
  • Preu: activitats gratuïtes
  • Podeu consultar el programa complet d'activitats al web de l'Ajuntament d'Alcanar.