Tossa de Mar rememora el seu passat indià

Del 17 al 19 de maig, el municipi de la Selva celebra la Fira dels Indians, amb activitats que donen a conèixer la història i el patrimoni 'americano' de la ciutat

Tossencs vestits d'època en l'edició 2017 de la Fira dels Indians de Tossa de Mar
Tossencs vestits d'època en l'edició 2017 de la Fira dels Indians de Tossa de Mar

Com d'altres viles costaneres catalanes, Tossa de Mar atresora un passat indià, el relacionat amb aquelles persones que marxaren a Amèrica a fer fortuna. Aquesta vila de la Selva va ser la ciutat catalana que, tenint en compte la seva població, va enviar més comerciants a Cuba i Puerto Rico al segle XVIII. D'altres tossencs anaren a països com Guatemala, Veneçuela, Colòmbia, l'Uruguai i Hondures. No tots feren fortuna, però alguns dels que sí que s'enriquiren i tornaren al seu municipi d'origen, hi deixaren una petjada característica, amb les cases senyorials que hi construiren o amb el finançament d'obres i projectes locals.

Aquest és el passat que Tossa dóna a conèixer des de fa ja tres anys amb la Fira dels Indians, una festa que aquest 2019 se celebra el cap de setmana del 17 al 19 de maig. El programa inclou activitats com visites guiades pel patrimoni indià, tallers infantils, balls caribenys i classes de salsa o menús gastronòmics temàtics. A més, la Fira coincideix amb una de les projeccions de 'Tossa font de llum', un espectacle de videomapatge que recrea el passat de la vila selvatana a les muralles del castell.

Per a més informació consulteu el web de la fira.