Tossa de Mar s'omple de flors, música i poesia

Del 26 d'abril al 5 de maig, la vila engalana els seus carrers amb la mostra floral 'Tossa, flor de mar'

Decoracions a la platja de Tossa de Mar amb motiu de la mostra floral 'Tossa, flor de mar'
Decoracions a la platja de Tossa de Mar amb motiu de la mostra floral 'Tossa, flor de mar'

Als anys 20, l'alcalde de Tossa de Mar Francesc de Paula i Aromir va tenir la idea de fer un concurs per engalanar els carrers de la Vila Vella, l'antiga ciutat medieval que està encerclada per una muralla amb quatre torrasses i tres torres de vigilància. El concurs, que volia recuperar l'esplendor del recinte emmurallat i se celebrava al maig, tot coincidint amb la Festa de l'Exaltació de la Santa Creu, és l'antecedent de la mostra floral 'Tossa, flor de mar', que no només engalana la Vila Vella, sinó tot el municipi selvatà.

Aquest 2019, l'activitat se celebra del 26 d'abril al 5 de maig amb activitats per a tots els públics amb les quals es vol donar a conèixer l'entorn natural de Tossa. Al programa, hi trobareu tallers infantils per conèixer les plantes, tallers de ratafia i licors, animació per a la quitxalla i música en viu, i, als restaurants, menús inspirats en plantes aromàtiques com farigola, menta, llorer o romaní. A més, aquest 2019 'Tossa, flor de mar' coincideix amb 'Tossa font de llum', un espectacle de videomapatge que es projectarà sobre les muralles de la ciutat. La mostra acabarà el 5 de maig amb els III Jocs Florals de Tossa.

'Tossa, flor de mar' és el títol d'una poesia del poeta osonenc Manuel Vilà que va inspirar una sardana del compositor Vicenç Bou.

Si voleu saber-ne més, consulteu el programa al web del municipi.