Tots els secrets de l'arqueologia subaquàtica, al MAC

'Naufragis. Història submergida' descobreix les històries fascinants que s'amaguen al fons del mar amb motiu del trentè aniversari del Centre d'Arqueologia Subaquàtica

'Naufragis. Història submergida' al MAC
'Naufragis. Història submergida' al MAC Museu d'Arqueologia de Catalunya

Probablement, no som conscients de totes les històries humanes que ens pot explicar el mar. Sota l’aigua, el fons marí conserva un patrimoni marítim únic, testimoni fascinant de la vida i l’activitat humana. El Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), centre adscrit al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), es dedica a la recerca, l’estudi i la protecció d’aquest patrimoni subaquàtic des del 1992. Enguany, que compleix trenta anys de la seva creació, el MAC li dedica l’exposició Naufragis. Història submergida, que es pot visitar a la seva seu de Barcelona fins al 30 de juliol de 2023.

A partir de la important tasca que duu a terme el CASC, la mostra ens convida a endinsar-nos en el fascinant món de l’arqueologia subaquàtica per descobrir la riquesa i la diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català. Així, l’exposició reuneix una col·lecció de més de 200 objectes extrets del fons marí per l’equip del CASC al llarg de les tres darreres dècades, alguns dels quals s’exposen al públic per primer cop, en una escenografia immersiva que evoca el fons del mar amb nombroses projeccions, recreacions i elements interactius.

Vaixells amb àmfores mil·lenàries, restes de galions naufragats, monedes d’arreu del món... Hi descobrireu històries fascinants de les grans descobertes realitzades a les costes catalanes, així com les dels personatges que les van fer possibles. Però també fareu un viatge a la història de la navegació, us endinsareu en la cultura marítima i coneixereu com treballen els professionals de l’arqueologia subaquàtica.

Al voltant de la mostra s’han organitzat activitats paral·leles com Vins del fons del mar –una visita guiada amb cata de vins inclosa–, l’‘escape room’ Els tresors del nostre naufragi!, dos cicles de conferències, sessions de contes i altres activitats familiars. Podeu consultar-les totes al web del MAC.


Informació pràctica
 

  • Naufragis. Història submergida
  • Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya. Passeig de Santa Madrona, 39-41. Barcelona
  • Dates: del 28 d’abril de 2022 al 30 de juliol de 2023
  • Preu: 6 €