Troben un temple de Ramsès II al Caire

Les restes han estat descobertes per casualitat i formen part de les cambres més amagades del recinte sagrat

Estàtua de Ramsès II -  Wikimedia Commons
Estàtua de Ramsès II - Wikimedia Commons
29 de setembre del 2016
Autor
Redacció
Un equip internacional d'arqueòlegs ha trobat indicis d'un temple construït per ordre de Ramsès II al nord-est del Caire, a l'àrea d'Al-Matariya. Entre els indicis descoberts, destaquen fragments d'estàtues i un grup de blocs de pedra en els quals es poden veure relleus on es mostra el faraó al costat d'una divinitat. Ramsès II apareix referenciat amb la variant poc comuna del seu nom ‘Paramessu'.

Des del Ministeri d'Antiguitats d'Egipte han informat que les restes s'han descobert per casualitat mentre els arqueòlegs treballaven en cases i tallers del període ptolemaic. La troballa del temple de Ramsès II correspondria a les sales més amagades del recinte sagrat.

Si s'acaben de confirmar els indicis amb noves troballes, indicaria que Ramsès II sentia predilecció per Heliòpolis, avui part del Caire, però fa tres mil·lennis era un important centre urbà de l'antic Egipte. De fet, en aquesta zona també es trobava un temple dedicat al déu del Sol, del qual n'han sobreviscut molt pocs vestigis, ja que l'edifici va ser saquejat successivament en diversos moments de la història.