Ullastret i Empúries reviuen el món antic a Catalunya

Aquest cap de setmana, els jaciments acullen dos espectacles sobre la fi de la cultura ibèrica i la medicina grecoromana

El jaciment d'Empúries, on han aparegut noves troballes dels primers romans que van habitar-hi
El jaciment d'Empúries, on han aparegut noves troballes dels primers romans que van habitar-hi
25 d'agost del 2016
Autor
Redacció
En el marc del cicle ‘Nits antigues a l'Empordà', aquest cap de setmana es representaran dos espectacles als jaciments d'Ullastret i d'Empúries. El divendres 26 d'agost, a les 21 h, a Ullastret, ‘El crani enclavat' reviurà el món ibèric i el final d'aquesta cultura després de la conquesta romana.

El dissabte 27 d'agost, a les 20.30 h (a les 22.30 h en castellà), es representarà a Empúries ‘El somni d'Esculapi', una recreació de la medicina sagrada a l'època grecoromana.

Les ‘Nits antigues a l'Empordà' volen apropar l'espectador al món antic de Catalunya a través de la interpretació teatral, la música i la il·luminació. ‘El crani enclavat' transporta l'espectador al segle II aC a través d'un viatge nocturn per la ciutat ibèrica d'Ullastret. El guia és un comerciant grec que va viure les revoltes dels ibers contra els romans i la seva derrota infligida pel general Cató. Un espectacle que mostra el costum ibèric de tallar el cap als seus enemics i clavar-los a la porta de casa.

A Empúries, amb ‘El somni d'Esculapi' el públic seurà al recinte d'Esculapi, el déu grecoromà de la medicina. Allà coneixerà la història d'Eli Arístides, un escriptor de l'antiguitat que va viure al santuari de la deïtat durant dos anys per curar-se de les seves malalties.

Tots dos espectacles estan protagonitzats per l'actor Xavi Núñez; la música va a càrrec de la cantant Mariona Forteza, i els guions i la direcció són obra de l'escriptor Carlos Garrido.