Uneix-te a l'equip d'exploradors d'històries de la Setmana Internacional dels Arxius

Del 5 a l'11 de juny, els arxius catalans obren portes i acullen activitats especials per donar a conèixer el seu patrimoni documental

Setmana Internacional dels Arxius 2023
Setmana Internacional dels Arxius 2023 Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Un any més, el 9 de juny se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Arxius, un esdeveniment promogut pel Consell Internacional d’Arxius que coincideix amb la data de la fundació d’aquest organisme l’any 1948, enguany fa 75 anys. Al voltant d’aquesta data se celebra la Setmana Internacional dels Arxius, uns dies en què diversos equipaments de Catalunya ofereixen jornades de portes obertes i activitats culturals especials per donar a conèixer el patrimoni documental català.

Sota el lema Som exploradors d’històries, uneix-te a l’equip, del 5 a l’11 de juny podreu gaudir d’un ampli programa de visites guiades, conferències, tallers, exposicions i activitats per a tots els públics que us faran navegar per un oceà de dades, documents, fotografies i vídeos, tot descobrint les fascinants històries viscudes pels antics habitants dels nostres pobles i ciutats. També descobrireu la important tasca que els arxius desenvolupen en la preservació de la memòria històrica i en l’accés de la ciutadania a la informació i al coneixement.

Amb motiu del 75è aniversari de la creació del Consell Internacional d’Arxius, l’edició d’enguany inclou un programa d’activitats adreçat al públic professional per reflexionar sobre la història, el present i el futur de la institució. Consulteu l’agenda completa al web de la Setmana Internacional dels Arxius. Busqueu els equipaments al mapa i escolliu les vostres activitats preferides!


Informació pràctica