En quin assassí en sèrie s'inspira el film 'Monsieur Verdoux' de Charles Chaplin?
Charlot es va basar en la història d'Henri Désiré Landru, l'home que va assassinar 11 dones vídues per quedar-se amb els seus diners

La tardor del 1914, quatre mesos després d’haver-se iniciat la Gran Guerra, el senyor Dupont, de 45 anys, va llogar una casa al poble de Vernouillet i va traslladar allà la senyora Jeanne Cuchet i el seu fill André, perquè tenien la intenció de casar-se aviat. Al mes de maig, el senyor Dupont va explicar a la família de Jeanne que tant ella com el seu fill treballaven per a l’Exèrcit i s’havien hagut de traslladar a Anglaterra.
Desaparicions i misteri
El mes següent ja hi havia una altra dona regant el jardí: era la vídua de 46 anys Thérese Laborde-Line, que només hi va viure cinc dies, allà. Després va arribar la senyora Désirée Guillin, i més tard el senyor Dupont va llogar una altra casa al poble de Gambais, a 50 km de París, on va portar altres dones que tampoc no s’hi van quedar gaire temps. Eren dies en què gran part de la població masculina francesa lluitava i moria al front, deixant moltes vídues necessitades de companyia. Va acabar la guerra i el 6 d’abril del 1919 l’inspector de policia Jean Belin va començar a investigar una sèrie de misterioses desaparicions. Les pistes el van portar fins la casa de Gambais, per la xemeneia de la qual sovint sortia un fum dens i pudent.
El 12 d’abril detenia Henri Désiré Landru, afable pare de família. Ell era el senyor Dupont (i el senyor Diard, i el senyor Fremyet), amb antecedents penals per estafa, que posava anuncis a la premsa per conèixer «vídues amb intencions matrimonials» i les matava, esquarterava i cremava al forn de la casa de camp per quedar-se els seus diners. El van guillotinar el dia 25 de febrer del 1922, després d’un judici sensacional en què es va demostrar que havia mort 11 dones i durant el qual el seu nom va adquirir fama internacional.
Charles Chaplin va fer un film inspirat en ell titulat 'Monsieur Verdoux', que es va estrenar l'any 1947.
Comentaris