Joan Oller ofereix una xerrada en el bicentenari d'Anselm Clavé

El dimecres 24 d'abril, a les 19 h, 'Sàpiens' i Cementiris de Barcelona organitzem una conferència amb motiu del bicentenari del naixement del músic, al Museu d'Història de Catalunya

Panteó d'Anselm Clavé al Cementiri del Poblenou
Panteó d'Anselm Clavé al Cementiri del Poblenou Cementiris de Barcelona

El 21 d'abril de 1824, ara fa dos-cents anys, naixia Josep Anselm Clavé, compositor, polític i fundador del moviment coral a Catalunya. El seu nom remet ineludiblement al món de la música i, en concret, al de la polifonia, un art que va ser cabdal en el progrés de l'associacionisme i l'obrerisme a Catalunya. Tanmateix, el seu prestigi en aquesta àrea ha amagat les facetes de polític i home d'acció, en les quals també va adquirir un protagonisme notable.

Descobrim aquestes facetes al reportatge Clavé, músic i polític revolucionari, que publiquem al Sàpiens d'abril per commemorar el bicentenari del seu naixement, i també ens endinsarem en la seva figura i la seva trajectòria al capdavant del moviment coral en una xerrada organitzada, conjuntament amb Cementiris de Barcelona, al Museu d'Història de Catalunya. Sota el títol Anselm Clavé, la música com a eina de transofrmació social, tindrà lloc el dimecres 24 d'abril, a les 19 h, i anirà a càrrec del director general del Palau de la Música, Joan Oller. Per assistir-hi, cal confirmar l'assistència enviant un correu electrònic a comunicacio@cbsa.cat. Us hi esperem!