Et convidem a la xerrada 'Salvador Seguí, entre el líder sindical i el mite'

El dijous 9 de març, a les 19 h, SÀPIENS i Cementiris de Barcelona organitzem una conferència sobre el Noi del Sucre al Museu d'Història de Catalunya

Salvador Seguí, 'el Noi del Sucre'
Salvador Seguí, 'el Noi del Sucre' Wikimedia Commons
27 de febrer del 2023

El 10 de març de 1923, ara fa cent anys, uns pistolers van assassinar a trets Salvador Seguí, el líder de la Confederació Nacional del Treball (CNT) a Catalunya, al carrer de la Cadena de Barcelona. Aquest crim va tenir lloc en un moment de gran conflictivitat en què empresaris i obrers es mataven pels carrers. La poli­cia mai no va fer esforços per trobar-ne els autors, però tothom ho tenia clar. Qui volia veure mort el Noi del Sucre? El seu lideratge combatiu, però també conciliador, l'havia convertit en un blanc de la Patronal.

Per commemorar el centenari de la seva mort, hem dedicat el número de març de SÀPIENS al líder sindicalista i també ens endinsarem en la seva figura, la seva trajectòria i el seu assassinat en una xerrada organitzada conjuntament amb Cementiris de Barcelona al Museu d'Història de Catalunya. Sota el títol Salvador Seguí, entre el líder sindical i el mite, l'acte tindrà lloc el dijous 9 de març, a les 19 h, i anirà a càrrec de la historiadora Teresa Abelló, professora d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i assessora del reportatge de la revista. Per assistir-hi, cal confirmar l'assistència enviant un correu electrònic a cementiriescultura@cbsa.cat. Us hi esperem!