SÀPIENS recorda el Noi del Sucre en el centenari del seu assassinat

Al número de març, resseguim la vida i la mort de Salvador Seguí, el gran líder del sindicalisme català

Salvador Seguí, 'el Noi del Sucre', al SÀPIENS de març
Salvador Seguí, 'el Noi del Sucre', al SÀPIENS de març
27 de febrer del 2023

Salvador Seguí va ser el líder de la Confederació Nacional del Treball (CNT) a Catalunya durant el període més dur i conflictiu de l’organització. El seu lideratge combatiu, però també conciliador, el va convertir en un blanc de la Patronal. El 10 de març de 1923, en un moment en què empresaris i obrers es mataven pels carrers, va ser assassinat d’un tret al cap al carrer de la Cadena de Barcelona.

Al SÀPIENS de març, que arriba avui al quiosc, recordem el centenari de la mort de qui era popularment conegut com 'el Noi del Sucre'. Ho fem en un reportatge signat per Maria Coll i assessorat per la historiadora Teresa Abelló en què resseguim la seva biografia en el context del fenomen del pistolerisme, una lluita violenta i descontrolada que va enfrontar, especialment, sindicalistes i faccions armades de la Patronal.

Un article en què us expliquem com es va introduir Seguí en la lluita sindical i com es va consolidar com a líder de l’anarcosindicalisme català. Descobrireu per què defensava la revolució pacífica i per què creia que no havia de ser imminent, per què molestava la Patronal i quins esdeveniments van conduir fins a l’atemptat definitiu, després de diversos intents, que li va costar la vida ara fa cent anys.

I això és només l’article de portada. Aquí us expliquem què més us trobareu.
 

GIF Sàpiens 252

Reportatges com aquest només són possibles gràcies al suport dels nostres subscriptors i subscriptores. Subscriu-te ara a SÀPIENS i ajuda’ns a seguir fent recerca i divulgació històrica al nostre país.

SUBSCRIU-T’HI