'Salvador Seguí, el Noi del Sucre', una exposició d'homenatge al Palau Robert

La mostra ressegueix la vida i la mort del gran líder de l'anarcosindicalisme català en el centenari del seu assassinat

Exposició 'Salvador Seguí, el Noi del Sucre'
Exposició 'Salvador Seguí, el Noi del Sucre' Palau Robert

Enguany es commemora el centenari de l'assassinat de Salvador Seguí, el gran líder de l'anarcosindicalisme català. El dirigent de la CNT va morir a trets el 10 de març de 1923 a mans d'uns pistolers del Sindicat Lliure, el braç executor de la Patronal. Cent anys després, qui era popularment conegut com el Noi del Sucre encara es considera, amb un paper destacat durant la vaga de La Canadenca, una figura clau en la història del sindicalisme i de la lluita obrera.

Ara, una exposició del Palau Robert que ha comptat amb la col·laboració de SÀPIENS homenatja la seva figura i reivindica la seva transcendència en el món del treball. Més enllà de resseguir la seva vida i la seva trajectòria, Salvador Seguí, el Noi del Sucre és clau per entendre com Catalunya es va convertir en una societat industrial, tot explicant les migracions de finals del segle XIX, el desenvolupament del moviment obrer a l'inici del segle XX i el fenomen del pistolisme. El llegat ideològic que Seguí va deixar per al desenvolupament dels moviments obrers posteriors encara és vigent.  

Amb aquest projecte dirigit per Abacus, SÀPIENS, que ja va dedicar a Salvador Seguí el número de març de la revista, continua ampliant els seus àmbits d'actuació i col·labora en una exposició de gran format dedicada al centenari del seu assassinat. La mostra, que forma part dels actes de commemoració de l'Any Seguí de la Generalitat de Catalunya, es podrà visitar al Palau Robert fins al 3 de setembre de 2023.


Informació pràctica