El SÀPIENS que Florentino no vol que llegeixis

El Barça no va ser l'equip del règim. Ho demostrem en un número molt especial que publiquem com a resposta a les polèmiques acusacions del Reial Madrid

El règim contra el Barça, al SÀPIENS de juny
El règim contra el Barça, al SÀPIENS de juny

Jugadors a l’exili, depurats o sancionats, l’espanyolització del club, la imposició de directius afins al règim... Fruit de la seva identitat catalanista, el Futbol Club Barcelona va viure una repressió ferotge durant la dictadura. Mentrestant, el Reial Madrid, presidit per un Santiago Bernabéu que havia lluitat com a voluntari al bàndol nacional, s’erigia en el club-estat de l’Espanya franquista.

No, el Barça no va ser l’equip del règim, ho va ser el Reial Madrid. Ho demostrem en un SÀPIENS molt especial que publiquem com a resposta al vídeo que va emetre el Reial Madrid afirmant que “el Barça era el veritable equip del règim franquista”. Unes acusacions a les quals responem amb un reportatge signat per l’historiador i escriptor Ramon Usall, que fa una radiografia exhaustiva de la relació de les dictadures de Primo de Rivera i de Franco amb el club blaugrana.

Al número de juny, que arriba avui al quiosc, reviureu episodis com els afusellaments de Josep Sunyol i Antonio Ortega –presidents del Barça i del Madrid, respectivament–; a Ortega, en lloc de reivindicar-lo, l’han esborrat de la història madridista. O quan el Barça va ser forçat a modificar el seu escut eliminant-ne les quatre barres de la senyera. O quan, durant un partit entre el Barça i l’Athletic Club biscaí, es va fer una crida a “purificar el campo de los malignos espíritus separatistas”.

La resposta de SÀPIENS al vídeo del Reial Madrid
Després de veure el polèmic vídeo que el Reial Madrid va publicar en resposta a les declaracions de Joan Laporta el passat abril, no podíem quedar-nos de braços plegats. Per això responem també amb un vídeo que té per objectiu desmuntar, amb tot el rigor, un intent de manipulació històrica de primer ordre. Vegeu-lo aquí.   

 

 

I això només és l'article de portada. Aquí us expliquem què més us trobareu.
 

sapiens255

COMPRA EL NÚMERO


Reportatges com aquest només són possibles gràcies al suport dels nostres subscriptors i subscriptores. Subscriu-te ara a SÀPIENS i ajuda’ns a seguir fent recerca i divulgació històrica al nostre país.

SUBSCRIU-T’HI