SÀPIENS rep el premi a Millor Revista de l'APPEC

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català ens ha atorgat el guardó pel nostre nou disseny

Obertura d'un dels nous reportatges i dues seccions redissenyades
Obertura d'un dels nous reportatges i dues seccions redissenyades

"Avui anunciem un dels premis que s'entregaran al llarg de la #NitRevistesPremsa, el premi a Millor Publicació Revista, que enguany és per a la revista de divulgació històrica SÀPIENS, per la seva aposta per renovar el disseny i els continguts. Enhorabona!". Així anunciava l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) a Twitter el premi que ha concedit a la nostra revista, un guardó que rebrem el proper 27 de juny en la 19a edició de la Nit de les Revistes, la trobada institucional d'editors i agents del sector.


El redisseny: un canvi de dalt a baix a nivell de maqueta i continguts
La nostra revista va estrenar nou disseny el febrer de 2018, que va suposar un canvi de dalt a baix. Com va explicar el dissenyador de la revista, Albert Bernat, es va modificar "tota la maqueta base per jugar amb diferents mides de columnes, es van donar més espais blancs, perquè la revista respirés més; es van eliminar els colors de fons i tota la paleta de colors per actualitzar-la i es va canviar la tipografia per fer-la més clara i llegible, una reivindicació històrica dels nostres lectors". Aquesta renovació també va anar acompanyada d'un canvi a nivell de continguts: es va ampliar el ventall temàtic, es va crear la secció 'Brúixola' per connectar amb qüestions d'actualitat i es van introduir narratives que no s'utilitzaven abans com el còmic, les infografies o les xifres... I tot sense perdre l'essència del SÀPIENS, és a dir, mantenint la història com a fil conductor de tot.

Altres premis de l'APPEC
Aquest no és el primer premi que SÀPIENS ha rebut de l'APPEC. El 2017, el Petit SÀPIENS va ser guardonat amb el premi a Millor Revista; el 2014, SÀPIENS es va emportar el premi a Millor Portada per l'especial 11 de Setembre 'Catalunya-Espanya', publicat el setembre de 2013, i, el 2013, SÀPIENS va guanyar el premi a Millor Publicació. Tot un honor!