Formentera, l'illa de la sal

Abans i tot d’ocupar Eivissa i Formentera, els conqueridors catalans van negociar el repartiment dels drets sobre un bé que sospitaven que els beneficiaria enormement

Al nord d’Europa, on s’exportava gran part de la producció, la sal de Formentera era especialment apreciada per la seva puresa, el seu color i la falta d’humitat
Al nord d’Europa, on s’exportava gran part de la producció, la sal de Formentera era especialment apreciada per la seva puresa, el seu color i la falta d’humitat Arxiu Carmelo Convalia
Autor
Josep Rubio
Assessor
Santiago Colomar
Quan comença l’època de la collita, a l’agost, la llum és un tot a les salines de Formentera. Sotmet estanys, canals, preses i murs de pedra seca. En l’època daurada d’aquesta indústria a l’illa, durant el primer terç del segle XX, el sol castigava la pell dels treballadors i lluïa en el metall de les locomotores que recorrien l’entramat saliner. Com ocorre en altres cultius mediterranis, com la vinya, el blat o l