Cardona recupera plats del 1714
Es tracta de recreacions de les receptes tradicionals catalanes del segle XVIII amb productes de qualitat i de proximitat

Això és possible gràcies a la feina de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper, de la Universitat de Barcelona, que juntament amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i la coordinació de l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica han permès recuperar les receptes perquè els restaurants puguin fer els plats.
Algunes de les receptes que s'han recuperat són: un plat de perdius cuinat pels restaurants La Premsa Hotel Rural i El Centru; el pollastre amb salsa de traginer, del restaurant Cal Borrasca; platillo de la Batalla d'Almansa, d'El petit Perico; l'estofat de moltó, de La Volta del Rector; el bacallà amb mel, escudella blanca i fina i carabasses a la morisca, del restaurant La Plantada; un estofat de vedella, de La Torre d'en Bofill, i una ‘torta' de llet, del Vilar Rural.
Per als cinc sentits
És una experiència gastronòmica i històrica per als cinc sentits, assaborint els mateixos plats de les cuines dels protagonistes del 1714 mentre s'aprèn què va succeir a Catalunya, i, sobretot, a Cardona, entre 1711 i 1714. Això s'aconseguirà mitjançant una visita guiada temàtica anomenada ‘Cardona 1714, la fortalesa inexpugnable'. A més, també hi haurà una visita teatralitzada, ‘Manel Desvalls, l'heroi de la resistència', on el protagonista de la fortalesa cardonina mostrarà com va aconseguir vèncer els embats de l'exèrcit borbònic.
Per als més aventurers, hi haurà excursions triant entre rutes de migdia o d'un dia de durada, com la ruta del Camí dels Contrabandistes, que segueix l'antic camí rural que menava a la vall de Lord i que va ser molt utilitzat per fer contraban de sal després de 1659 a les poblacions de la Catalunya del Nord.
Comentaris