Torna Tyrika, el festival iber d'Alcanar
Després d'una aturada de dos anys per la pandèmia, el jaciment de la Moleta del Remei torna a viatjar als orígens de la seva història ibèrica

Segons el poema Ora maritima, de l'escriptor romà Aviè, en època ibera entre Peníscola i la desembocadura del riu Ebre hi havia nombrosos assentaments, un dels quals es deia Tyrichae. Conegut avui com a Tyrika, amb aquest topònim s'ha batejat el festival iber d'Alcanar, que enguany torna del 30 de setembre al 2 d'octubre després de dos anys d'aturada per la pandèmia.
El festival Tyrika és una trobada de recreació històrica que se celebra a l'entorn del jaciment ibèric de la Moleta del Remei, en el marc del 22è Cap de Setmana Ibèric de la Ruta dels Ibers i amb l'objectiu d'apropar-nos d'una manera lúdica als nostres avantpassats ibers. L'activitat estrella seran els espectacles de recreació històrica, que ens permetran descobrir diferents aspectes de la vida dels ibers, i els tallers didàctics, adreçats a petits i grans. Durant tot el cap de setmana, podreu participar en tallers d'escriptura, d'alimentació, de construcció d'estris, de ceràmica, de tir amb fona i fins i tot de combat, i podreu gaudir de visites teatralitzades i passejades amb els antics habitants de Tyrika.
Les Nits de Tyrika
També podreu visitar una casa ibèrica i un campament militar reconstruïts, i, com a novetat d'enguany, escoltar música entre oliveres mil·lenàries a Les Nits de Tyrika, un espectacle que fusiona música electrònica experimental amb la cultura ibèrica ancestral. El programa es completa amb la conferència Cada cop més a prop de Tyrika, en què el doctor David Garcia, arqueòleg i director de les excavacions del jaciment de Sant Jaume d'Alcanar, explicarà les darreres troballes que s'hi han fet.
Informació pràctica
- Tyrika, festival iber d'Alcanar
- Dates: del 30 de setembre al 2 d'octubre de 2022
- Lloc: entorn del jaciment ibèric de la Moleta del Remei
- Preu: activitats gratuïtes
- Podeu consultar el programa complet d'activitats al web de l'Ajuntament d'Alcanar.
Comentaris