S'HO MEREIXEN
Elles també haurien de tenir un carrer. Envia la teva proposta
Elles també haurien de tenir un carrer
Actualitat

Troben les restes d'una fortalesa cananea de fa 3.400 anys

Sembla que va ser usada com a centre administratiu pels mariners que navegaven al llarg de la costa mediterrània

Redacció
7 de gener de 2016
Litoral de la ciutat israeliana de Nahariyya
Litoral de la ciutat israeliana de Nahariyya
La construcció d'un complex d'habitatges a la ciutat israeliana de Nahariyya (a deu quilòmetres de la frontera amb el Líban) ha despertat molta expectació. I és que les obres han posat al descobert les restes d'una imponent ciutadella que, segons els experts, hauria servit com a port per als navegants de la Mediterrània Oriental d'ara fa 3.400 anys. Així ho ha anunciat la Direcció d'Antiguitats d'Israel, que vincula les restes als navegants de les tribus de cananeus que van viure a la zona abans de l'arribada dels israelites. ‘Sembla que va ser usada com a centre administratiu pels mariners que navegaven al llarg de la costa mediterrània i probablement hi havia un petit moll al costat de les seves muralles', han explicat en un comunicat Ron Beeri, Nimrod Getzov i Yair Amitzur, els investigadors que dirigeixen el projecte.

Entre les restes han aparegut figures d'homes i animals, armes de bronze i ceràmiques de llocs diversos que donen testimoni de les relacions que hi havia entre els habitants de la zona i altres pobladors de la conca mediterrània. Els vestigis, a més, reflecteixen que la fortalesa va ser destruïda en almenys quatre ocasions per un conflicte armat de gran intensitat. Ara, la ciutadella ha estat recuperada pels arqueòlegs, que n'han demanat la protecció. De fet, segons un acord entre el constructor i les autoritats, el jaciment serà visitable dins el complex d'habitatges.

Subscriu-t'hi

Portada número 252 de SÀPIENS (març 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada número 252 de SÀPIENS (març 2023)

El Noi del Sucre

100 anys de l'assassinat de Salvador Seguí, el gran líder del sindicalisme català

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto