Víctimes oblidades

Ángel Calvo Pérez

Ferit a Laguna del Duero (Valladolid) per impacte de bala el 21 d'agost del 1977. Va morir l'endemà a Valladolid

Els fets van tenir lloc al voltant de les quatre de la matinada del 21 d'agost del 1977. Un vehicle ocupat per dos joves va omplir el dipòsit a la gasolinera Oviedo, situada al quilòmetre 180 de la carretera N-340 Toledo-Valladolid. A l'hora de pagar, van demanar una llauna d'oli a l'empleat i van aprofitar la seva distracció per fugir. La Guàrdia Civil va ser alertada i una parella d'agents va localitzar el vehicle. Van donar repetides vegades l'"alto" i, com que l'ordre no va ser obeïda, els agents van disparar tres vegades per intimidar els fugitius, però el cotxe va continuar la marxa. Cap a dos quarts de cinc de la matinada, dos joves es van presentar amb ferides de bala a la Casa de Socors de Valladolid. Eren Enrique Yagüe Rodríguez i Ángel Calvo Pérez, qui, degut a la gravetat del seu estat, va ser traslladat a la Residencia Sanitaria Onésimo Redondo –avui, Hospital del Río Hortega–, on va morir l'endemà a causa de les ferides.

 • Nom: Ángel Calvo Pérez
 • Lloc i data dels fets: Laguna del Duero (Valladolid), el 21 d'agost del 1977
 • Lloc i data de la mort: Valladolid, el 22 d'agost del 1977
 • Causa de la mort: impacte de bala
 • Context dels fets: intent de detenció
 • Cos policial responsable: Guàrdia Civil

____________________________

Los hechos tuvieron lugar en torno a las cuatro de la madrugada del 21 de agosto de 1977. Un vehículo ocupado por dos jóvenes llenó el depósito en la gasolinera Oviedo, situada en el kilómetro 180 de la carretera N-340 Toledo-Valladolid. En el moment de pagar, pidieron una lata de aceite al empleado y aprovecharon su distracción para huir. La Guardia Civil fue alertada y una pareja de agentes localizó el vehículo. Dieron repetidas veces el "alto" y, como la orden no fue obedecida, dispararon tres veces, pero el vehículo siguió avanzando. Sobre las cuatro y media de la madrugada, dos jóvenes se presentaron con heridas de bala en la Casa de Socorro de Valladolid. Se trataba de Enrique Yagüe Rodríguez y Ángel Calvo Pérez, quien, debido a la gravedad de su estado, fue trasladado a la Residencia Sanitaria Onésimo Redondo -hoy Hospital Del Río Hortega-, donde murió al día siguiente como consecuendia de las heridas.
 

 • Nombre: Ángel Calvo Pérez
 • Lugar y fecha de los hechos: Laguna del Duero (Valladolid), el 21 de agosto de 1977
 • Lugar y fecha de la muerte: Valladolid, el 22 de agosto de 1977
 • Causa de la muerte: impacto de bala
 • Contexto de los hechos: intento de detención
 • Cuerpo policial responsable: Guardia Civil

 

Subscriu-t'hi

Portada del número 261 de SÀPIENS (desembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000