Víctimes oblidades

José María Fernández-Carrión González

24 anys / Mort a Madrid per impacte de bala el 9 de setembre del 1980

Segons la versió del propietari del local on es van produir els fets i la d'altres testimonis, tot va començar quan José María Fernández-Carrión es va dirigir a la porta d'un bar de Madrid, on s'havia de trobar amb uns amics i les seves parelles per recollir el seu gos. Quan la víctima i la seva parella van arribar al local i van aturar el vehicle, una persona que va resultar ser un policia nacional va començar "a decirle barbaridades a la chica, que ni siquiera se había bajado del coche". Tot seguit, l'agent va entrar al bar i va sortir acompanyat d'una segona persona que va resultar ser un guàrdia civil. Aquest "se dirigió hacia José María [que estaba con su perro, mientras intentaba introducirlo en el vehículo], en realidad la primera persona  que halló a su paso y sin mediar palabra le colocó la pistola en el costado izquierdo, efectuando dos disparos". Amb la víctima a terra, el guàrdia civil va intentar disparar-li per segona vegada, però els amics de José María es van abalançar sobre ell, subjectant-li els braços, encara que va poder continuar "disparando indiscriminadamente" i ferí els dos amics de la víctima. Paral·lelament, el policia nacional també va desenfundar i va disparar la seva arma. José María Fernández-Carrión va rebre un tret al ventre, mentre que els seus dos amics van rebre una bala en una cama i en un braç, respectivament.

 • Nom: José María Fernández-Carrión González
 • Edat: 24 anys
 • Lloc i data de la mort: Madrid, el 9 de setembre del 1980
 • Causa de la mort: impacte de bala
 • Context dels fets: discussió
 • Cos policial responsable: Guàrdia Civil

____________________________

Según la versión ofrecida por el propietario del local donde se produjeron los hechos y otros testigos, todo empezó cuando José María Fernández-Carrión se dirigió a la puerta de un bar de Madrid, donde debía encontrarse con unos amigos con la intención de recoger a su perro. Cuando la víctima y su pareja llegaron al local y detuvieron el vehículo, una persona que resultó ser un  policía nacional empezó "a decirle barbaridades a la chica, que ni siquiera se había bajado del coche". A continuación, el agente entró en el bar y salió acompañado de una segunda persona que resultó ser un guardia civil. Este "se dirigió hacia José María [que estaba con su perro, mientras intentaba introducirlo en el vehículo], en realidad la primera persona que halló a su paso y sin mediar palabra le colocó la pistola en el costado izquierdo, efectuando dos disparos". Con la víctima en el suelo, el guardia civil intentó dispararle por segunda vez, pero los amigos de José María se abalanzaron sobre él, sujetándole los brazos, aunque pudo seguir "disparando indiscriminadamente",  hiriendo a los dos amigos de la víctima. Paralelamente, el policía nacional también desenfundó y disparó su arma. José María Fernández-Carrión recibió un impacto en el vientre, mientras que sus dos amigos recibieron una bala en una pierna y  en un brazo, respectivamente.
 

 • Nombre: José María Fernández-Carrión González
 • Edad: 24 años
 • Lugar y fecha de la muerte: Madrid, el 9 de septiembre de 1980
 • Causa de la muerte: impacto de bala
 • Contexto de los hechos: discusión
 • Cuerpo policial responsable: Guardia Civil

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000