Víctimes oblidades

Manuel Quintero López

45 anys / Ferit a Sevilla per impacte de bala el 16 de juny del 1981. Mort a Sevilla tres dies després

El 16 de juny del 1981 a les deu de la nit, a Sevilla, el policia nacional fora de servei Francisco Mesa Gutiérrez tornava de passejar amb la seva esposa i tres de les seves filles. Quan entraven al bloc on vivien, el policia va ser increpat per Manuel Quintero per unes amenaces que l'agent havia fet sobre el gos d'aquest. Els dos mantenien una mala relació a causa de les picabaralles que es produïen entre els seus fills. La discussió va pujar de to i les dues famílies van haver de ser separades per diversos veïns. Francisco Mesa va pujar al seu domicili per trucar al 091 i indicar que havia estat objecte d'una agressió. Quan es va presentar el cotxe patrulla els agents van parlar primer amb Francisco Mesa, que va baixar al carrer amb una bossa, i, a continuació, van demanar a Quintero que els acompanyés a la comissaria per esclarir els fets. Ell s'hi va negar i es va iniciar una nova discussió en la qual la dona i la filla de Quintero van agredir un agent i ell va intentar agredir el seu veí amb una navalla. Llavors Mesa va treure la seva pistola de la bossa i va disparar, primer a l'aire, i després va tirar tres trets contra Quintero. El ferit va ser ingressat a la Ciudad Sanitaria Virgen del Rocío, on va morir tres dies després.
 

 • Nom: Manuel Quintero López
 • Edat: 45 anys
 • Lloc i data dels fets: Sevilla, el 16 de juny del 1981
 • Lloc i data de la mort: Sevilla, el 19 de juny del 1981
 • Causa de la mort: impacte de bala
 • Context dels fets: discussió
 • Cos policial responsable: Policia Nacional

____________________________

El 16 de junio de 1981 a las diez de la noche, en Sevilla, el policía nacional fuera de servicio Francisco Mesa Gutiérrez volvía de pasear con su esposa y tres de sus hijas. Cuando entraban en el bloque de pisos donde vivían, el policía fue increpado por Manuel Quintero después de que Mesa hubiera amenazado de muerte al perro de la víctima. Los dos mantenían una mala relación debido a las rencillas que se producían entre sus hijos. La discusión subió de tono y ambas familias tuvieron que ser separadas por varios vecinos. Francisco Mesa subió a su domicilio para llamar al 091 e indicar que había sido objeto de una agresión. Cuando se presentó el coche radio-patrulla los agentes hablaron primero con Francisco Mesa, que bajó a la calle con una bolsa, y, a continuación, pidieron a Quintero que les acompañara a la comisaría para esclarecer los hechos. Él se negó y se inició una nueva discusión en la que la mujer y una hija de Quintero agredieron a un agente y él intentó agredir a su vecino con una navaja. Entonces Mesa sacó su pistola de la bolsa y disparó, primero al aire y después realizó tres disparos contra Quintero. El herido fue ingresado en la Ciudad Sanitaria Virgen del Rocío, donde murió tres días después.
 

 • Nombre: Manuel Quintero López
 • Edad: 45 años
 • Lugar y fecha de los hechos: Sevilla, el 16 de junio de 1981
 • Lugar y fecha de la muerte: Sevilla, el 19 de junio de 1981
 • Causa de la muerte: impacto de bala
 • Contexto de los hechos: discusión
 • Cuerpo policial responsable: Policía Nacional

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

Subscriu-t'hi

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000