Aconsegueix la setena entrega de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat'

El volum, 'Roma i els fonaments del nostre món', arriba a quiosc els dies 30 i 31 de maig

El fresc 'Ciceró arenga Cattilina', de Cesare Maccari
El fresc 'Ciceró arenga Cattilina', de Cesare Maccari

Aquest cap de setmana arriba a quiosc la setena entrega de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat', el volum que porta per títol 'Roma i els fonaments del nostre món' i que pots adquirir per 9,95 € al teu punt de venda habitual.

Una petita ciutat del Laci, Roma, va començar com una monarquia del món etrusc, es va convertir en república i va aixecar un nou poder polític i militar que va derrotar i absorbir tots els seus adversaris. Un imperi convertit en referència per a tots els imperis posteriors. L'aparició del cristianisme i les anomenades ‘invasions bàrbares' el van transformar i, poc després, el van fer desaparèixer. Tots aquests fets s'expliquen en profunditat al cinquè volum de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat', que s'endinsa en els etruscs, els inicis del cristianisme i els orígens de Roma, la forja i la decadència del seu imperi, i, a més, n'analitza el llegat.  

Virgili, Espàrtac i els 'alimenta'
Entre els personatges destacats hi ha Virgili, Cèsar August, Jesús, Sèneca o Sant Agustí. A l'apartat 'El dia de la llibertat' trobem la rebel·lió de Virat, l'aixecament d'Espàrtac contra Roma, la revolta de Boudicca, la Llei de les XII Taules o la implantació dels 'alimenta', un programa de benestar d'ajuda als pobres i als orfes de l'imperi.


La llibertat com a motor de l'evolució humana
La 'Història de la Humanitat i la Llibertat' és el projecte editorial més ambiciós de Sàpiens Publicacions, una obra de 20 volums feta seguint la fórmula SÀPIENS (escrita per periodistes i assessorada pels millors historiadors) que ha estat possible gràcies a la participació prèvia de 2.000 mecenes de la llibertat. Gràcies a ells ha sortit a la llum la primera història universal que posa l'accent en la llibertat com a motor de l'evolució humana i que compta amb el suport de personalitats catalanes de diversos àmbits com Anna Sahun, Muriel Casals, Eudald Carbonell, Ernest Folch o Roger Mas (podeu veure'ls tots a sapiens.cat/llibertat).

La resta de volums
Després d'aquest setè exemplar es lliuraran setmanalment la resta de volums en l'ordre següent:

 • 'L'edat mitjana i la formació d'Europa' (6 i 7 de juny)
 • 'L'antic Egipte i les primeres civilitzacions' (13 i 14 de juny)
 • 'El món actual: la recerca d'una nova societat' (20 i 21 de juny)
 • 'La independència de les colònies i la derrota imperial' (27 i 28 de juny)
 • 'El despertar cultural fora d'Europa: Àsia, Àfrica i Amèrica' (4 i 5 de juliol)
 • 'El Renaixement i l'expansió de les idees' (11 i 12 de juliol)
 • 'Cultures llunyanes: l'esplendor precolombina i africana' (18 i 19 de juliol)
 • 'L'Islam i les altres potències medievals' (25 i 26 de juliol)
 • 'Les tensions d'entreguerres i el combat contra el feixisme' (1 i 2 d'agost)
 • 'Les revolucions democràtiques i l'aparició dels nacionalismes' (8 i 9 d'agost)
 • 'La Guerra Freda i la caiguda del mur de Berlín' (15 i 16 d'agost)
 • 'De l'absolutisme a la revolució. La independència dels EUA' (22 i 23 d'agost)
 • 'Del descobriment del foc al naixement de l'agricultura' (29 i 30 d'agost)


A banda d'adquirir-la al quiosc, també existeix l'opció de subscriure-s'hi a www.sapiens.cat/llibertat i rebre els exemplars a casa. En aquest mateix web trobareu informació detallada sobre l'obra i sobre cadascun dels volums.

Les persones que completin els 20 volums rebran el darrer exemplar amb una dedicatòria personal, única i exclusiva, que els acreditarà com a impulsors de l'obra.