No et perdis la sisena entrega de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat'

El volum, 'La industrialització i la lluita pels drets socials', arriba a quiosc els dies 23 i 24 de maig

'Il Quarto Stato', de Giuseppe Pelizza da Volpedo - Wikimedia Commons
'Il Quarto Stato', de Giuseppe Pelizza da Volpedo - Wikimedia Commons

Aquest cap de setmana arriba a quiosc la sisena entrega de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat', el volum que porta per títol 'La industrialització i la lluita pels drets socials' i que pots adquirir per 9,95 € al teu punt de venda habitual.

La Revolució Industrial va capgirar totalment les formes de vida: el treball, la família, les ciutats, el temps, la cultura, els valors i la mateixa consciència. En lloc de camps i granges, es van alçar fàbriques. En lloc d'estacions de l'any que regulaven el temps de vida i de producció, van arribar el rellotge i la sirena de la fàbrica. En lloc de clans, famílies de pocs membres. Tots aquests fets s'expliquen en profunditat al catorzè volum de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat'.

El vot femení, Karl Marx i la literatura social de l'època
Com la resta de volums de la ‘Història de la Humanitat i la Llibertat', aquest volum inclou les seccions ‘El personatge', entre els quals destaquen Karl Marx, l'inventor i enginyer James Watt -que va millorer la màquina de vapor-, o els escriptors que es van convertir en grans cronistes de la seva època, com Charles Dickens o Honoré de Balzac. Un dels escenaris escollits és Manchester, la metròpoli industrial, i a 'El Dia de la Llibertat' destaquen el Manifest de l'Emancipació del tsar Alexandre II de Rússia, la Llei Àurea del Brasil, el vot femení o el naixement de les cases d'acollida.

La llibertat com a motor de l'evolució humana
La 'Història de la Humanitat i la Llibertat' és el projecte editorial més ambiciós de Sàpiens Publicacions, una obra de 20 volums feta seguint la fórmula SÀPIENS (escrita per periodistes i assessorada pels millors historiadors) que ha estat possible gràcies a la participació prèvia de 2.000 mecenes de la llibertat. Gràcies a ells ha sortit a la llum la primera història universal que posa l'accent en la llibertat com a motor de l'evolució humana i que compta amb el suport de personalitats catalanes de diversos àmbits com Mercè Arànega, Quim Torra, Joan Laporta, Titot o Enric Calpena (podeu veure'ls tots a sapiens.cat/llibertat).La resta de volums
Després d'aquest sisè exemplar es lliuraran setmanalment la resta de volums en l'ordre següent:

 • 'Roma i els fonaments del nostre món' (30 i 31 de maig)
 • 'L'edat mitjana i la formació d'Europa' (6 i 7 de juny)
 • 'L'antic Egipte i les primeres civilitzacions' (13 i 14 de juny)
 • 'El món actual: la recerca d'una nova societat' (20 i 21 de juny)
 • 'La independència de les colònies i la derrota imperial' (27 i 28 de juny)
 • 'El despertar cultural fora d'Europa: Àsia, Àfrica i Amèrica' (4 i 5 de juliol)
 • 'El Renaixement i l'expansió de les idees' (11 i 12 de juliol)
 • 'L'Islam i les altres potències medievals' (18 i 19 de juliol)
 • 'Les tensions d'entreguerres i el combat contra el feixisme' (25 i 26 de juliol)
 • 'Les revolucions democràtiques i l'aparició dels nacionalismes' (1 i 2 d'agost)
 • 'La Guerra Freda i la caiguda del mur de Berlín' (8 i 9 d'agost)
 • 'De l'absolutisme a la revolució. La independència dels EUA' (15 i 16 d'agost)
 • 'Cultures llunyanes: l'esplendor precolombina i africana' (22 i 23 d'agost)
 • 'Del descobriment del foc al naixement de l'agricultura' (29 i 30 d'agost)


A banda d'adquirir-la al quiosc, també existeix l'opció de subscriure-s'hi a www.sapiens.cat/llibertat i rebre els exemplars a casa. En aquest mateix web trobareu informació detallada sobre l'obra i sobre cadascun dels volums.

Les persones que completin els 20 volums rebran el darrer exemplar amb una dedicatòria personal, única i exclusiva, que els acreditarà com a impulsors de l'obra.