En marxa el volum sobre la Revolució Francesa

L'obra analitza a fons un dels episodis cabdals de la història de la llibertat

'La llibertat guiant el poble', d'Eugène Delacroix
'La llibertat guiant el poble', d'Eugène Delacroix
17 de març del 2015

Si l'economia del món del segle XIX va créixer gràcies a la influència de la Revolució Industrial anglesa, la seva ideologia ho va fer seguint les petjades de la Revolució Francesa. La Gran Bretanya va proporcionar les fàbriques i els ferrocarrils. França, les idees i la llibertat. Aquest fet històric cabdal centra el volum 12 de la 'Història de la Humanitat i la Llibertat', un volum en el qual estem treballant intensament en aquests moments.

Estructurada en vuit capítols, l'obra comença contextualitzant els fets que van portar a una de les revolucions més importants de la història. Segueix amb la reacció europea a la Revolució, que no va deixar indiferent ningú, ni la resta de monarquies europees, que s'ho miraven amb estupor, ni la resta de pobles sotmesos, entre els quals va prendre força el missatge revolucionari. Napoleó és un dels personatges destacats del volum i també el protagonista del tercer capítol, que analitza la fase napoleònica, des de l'entrada en escena del militar fins al seu exili a l'illa d'Elba. El congrés de Viena, les independències llatinoamericanes –l'eco del crit revolucionari va ressonar a l'altre costat de l'Atlàntic amb una força inesperada–; l'onada revolucionària de 1830, amb l'adveniment definitiu del liberalisme i els sistemes polítics constitucionals, i la independència de Grècia i el Romanticisme europeu –fill de les revolucions Francesa i Industrial– són els altres grans temes del capítol.

La presa de la Bastilla i l'abolició dels drets feudals
Evidentment, entre els ‘Dies de la llibertat' no podia faltar la presa de la Bastilla, el 14 de juliol de 1789; l'abolició dels drets feudals; la declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà, o les independències de Bèlgica i Haití. Entre els personatges destaquen Robespierre; la princesa russa Iekaterina Dashova, mecenes literària en la Rússia del segle XVIII; la francesa Juliette Récamier; Simón Bolívar, o Talleyrand.

Aquest volum en el qual estem treballant és un dels 20 que conté la 'Història de la Humanitat i la Llibertat', la primera historia de la humanitat explicada des del punt de vista de la llibertat. Ajuda'ns a fer-la possible reservant només el primer volum a sapiens.cat/llibertat.