Una festa per a un #nouSÀPIENS

Unes dues-centes persones, entre periodistes, escriptors, historiadors, il·lustradors... van aplegar-se el passat 19 de febrer a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm per celebrar el redisseny de la revista

Jordi Creus, director general de Som Sàpiens Publicacions, adreçant-se al públic durant la festa del #nouSÀPIENS
Jordi Creus, director general de Som Sàpiens Publicacions, adreçant-se al públic durant la festa del #nouSÀPIENS
26 de febrer del 2018

Encara no eren les 19 h que els assistents a la festa ja començaven a arribar. Periodistes i historiadors (entre ells, és clar, els autors del reportatge de portada, Frederic Porta i Ramon Usall), escriptors, il·lustradors, lectors... I així fins a 200 persones que es van aplegar el passat 19 de febrer a la sala de bàscules de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. El motiu? Celebrar l'arribada a quiosc del #nouSÀPIENS, un llançament que s’ha fet coincidint amb el 15è aniversari de la nostra revista. Els assistents s'anaven repartint per la sala: xerraven entre ells, s'apropaven a la barra, es fotografiaven al 'Photocall' que hi havíem instal·lat o es quedaven mirant les portades més representatives de la revista que es projectaven una vegada i una altra en una gran pantalla: Garbo (la primera!), la maternitat d'Elna, els papers perduts de Carles d'Àustria, els espies nazis a Catalunya, els catalans més vigilats pel franquisme o l'intent de robar la tomba de Josep Sunyol.

entrada

revistes

La festa la va presentar l'escriptor Genís Sinca i va comptar amb les intervencions de les periodistes Sònia Casas i Anna-Priscila Magriñà, de l'etnògraf digital Josep M. Ganyet, i de l'historiador Agustí Alcoberro, assessor des del número 1 de la revista, que va destacar, entre d’altres, l’encert del "Tot és història", el nou 'claim' que acompanya el logo de la nova revista.

cincescenari

La següent en pujar a l'estrada va ser Clàudia Pujol, directora de la revista, que, manllevant Montserrat Roig, va afirmar que “la cultura és l’opció més revolucionària a llarg termini i que si els lectors, subscriptors i anunciants segueixen confiant-hi no hi haurà cap 155 que ho pari”. L'acte es va cloure amb la intervenció del director general de Som Sàpiens Publicacions, Jordi Creus, que va tenir un record especial per a aquells que no havien pogut assistir-hi en trobar-se a la presó o a l’exili.

geniscabrecanosa

boyacasals

La darrera nota la va posar l'actuació de la cantautora catalanoirlandesa Núria Graham, una de les veus més sol·licitades en el panorama català dels últims anys. I, és clar, un brindis amb cervesa Damm (ja fos Estrella, Inèdit o la Malquerida –que té nom de culebrot sud-americà) per als propers 15 anys de la nostra revista. Us deixem amb algunes de les imatges de la festa.

graham2