Un banquet amb Apici

Menjar ha estat sempre un dels grans plaers de la humanitat. A l’antiga Roma, els xefs de l’elit gastronòmica eren els Apici, i s’encarregaven del refinament i la sofisticació de l’art del gust

Dues parelles beuen al triclini en un fresc de la Casa dels Amants de Pompeia
Dues parelles beuen al triclini en un fresc de la Casa dels Amants de Pompeia 2014 Photo Scala, Florence/Fotografica foglia - Courtesia del Ministero Beni e Att. Culturali
Autor
Francesc Murgadas
Encara astorats per l’entrant de salsitxes cuites presentades damunt unes graelles de plata reposant en una barreja de prunes i magrana que simulava la brasa de cocció, i uns ous de pasta farcits amb flors especiades arribats a taula en un niu de palla que una gallina gegant de fusta simulava incubar, els convidats veuen entrar el primer plat […]. Una plata gegant amb els signes del zodíac ofereix un aliment, degudament cuinat per cadascun d’ells. Llebre amb salsa de cargols per a Sagita