OFERTA ESPECIAL -45%
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Subscriu-t'hi ara i gaudeix de tot un any d'un descompte únic!
Actualitat

El MAC mostra l'evolució dels castells al llarg de la història de Catalunya

El Museu d'Arqueologia de Catalunya proposa un recorregut per algunes de les fortificacions més emblemàtiques del país amb l'exposició 'L'esplendor dels castells medievals catalans'

4 de setembre de 2018
El castell de Cardona
El castell de Cardona Wikimedia Commons

Els castells són un element fonamental del paisatge català. Entre els segles X i XV, aquestes construccions es van tornar indispensables per controlar i dominar els territoris, així com per defensar-se de les tropes invasores. La situació fronterera de Catalunya i la relació entre la cultura musulmana i la cristiana, a més, va propiciar el desenvolupament dels castells, que cada vegada van anar presentant més avenços tècnics fins que la modernització de l'artilleria els va condemnar a l'obsolescència en benefici de les fortaleses.

Per tot això, l’exposició 'L’esplendor dels castells medievals catalans' proposarà al visitant un recorregut per algunes de les construccions més emblemàtiques de Catalunya amb l'objectiu de mostrar la seva evolució arquitectònica, militar, social i econòmica. Per fer-ho, el MAC ha recollit més d’una cinquantena d’objectes provinents de més de 15 museus, tals com estris de defensa personal, ceràmiques o objectes quotidians. A més, es projectarà un vídeo en 360 graus enregistrat al castell de Montsoriu que permetrà als visitants endinsar-se en aquesta espectacular construcció gòtica. La mostra, que es podrà visitar del 6 de setembre de 2018 al 2 de juny de 2019, forma part d’un intercanvi d’exposicions amb el Museu del Jade i de la Cultura Precolombina de San José de Costa Rica que té per objectiu internacionalitzar el patrimoni d’ambdós territoris. Així, doncs, l’exposició arribarà a Barcelona després d’haver estat en territori costa-riqueny des del passat 9 de març.

Activitats complementàries
L’exposició comptarà també amb diverses activitats paral·leles, com visites guiades cada diumenge des del 9 de setembre fins al 2 de juny, o les conferències 'Els castells medievals catalans. Imatge actual d’uns testimonis del passat', a càrrec del comissari de la mostra Jordi Tura Masnou, i 'Les arrels de Joc de Trons: de la història a la ficció', a càrrec del col·laborador del SÀPIENS Toni de la Torre. A més, el diumenge 18 de novembre el Museu d’Arqueologia organitzarà la Jornada Medieval per apropar l’època a les famílies de la mà de cavallers i un joglar.


Informació pràctica

  • Dates de l'exposició: del 6 de setembre de 2018 al 2 de juny de 2019
  • Lloc: Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC). Passeig de Santa Madrona, 39. Barcelona
  • Preu general: 5,5 €
  • Horaris: de dimarts a dissabte, de 9.30 a 19 h. Diumenges i festius, de 10 a 14.30 h. Dilluns, tancat.

Subscriu-t'hi

Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Si has arribat fins aquí deu ser per alguna cosa i volem pensar que és perquè t'ha agradat el que has vist. Per això t'animem a subscriure't a SÀPIENS (si és que encara no ho has fet) o a buscar-nos, cada mes, al teu quiosc.

Volem créixer i volem fer-ho amb tu!

SUBSCRIU-T'HI​​​​​​​

Comentaris

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Portada del número 258 de SÀPIENS (setembre 2023)

Anatomia d'un cop d'estat

Per què va triomfar l'alçament de Miguel Primo de Rivera?

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

Subscriu-t'hi

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de SÀPIENS i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 26.000

 
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Abacus. Més informació Accepto