Jocs en línia per descobrir el patrimoni català
Us donem algunes idees perquè descobriu en família els jaciments més importants de Catalunya i treballeu amb els vostres fills i filles les diferents èpoques històriques

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) proposa un repte ben divertit: fer d'arqueòlegs des de casa amb un joc en línia. Amb Exploradors del segle XXI els jugadors han de localitzar jaciments prehistòrics, romans i medievals tot superant impediments amb què es troben els arqueòlegs, com ara la localització de restes disperses o amagades en mig de vegetació o restes molt difícils de rastrejar. El joc té dos nivells de dificultat i està disponible en català, castellà i anglès. Des del museu recomanen que feu servir els navegadors Chrome o Firefox. Què? Som-hi? Si la resposta és que sí, feu clic aquí.

La Ruta dels Ibers és un projecte del Museu d'Arqueologia de Catalunya que té com a objectiu donar a conèixer els principals jaciments ibèrics del nostre país, així com els pobles que els habitaven. La iniciativa inclou un apartat amb recursos educatius molt interessants: un joc de l'oca, un dòmino, un memory i dos retallables sobre la dona i els guerrers ibers. Els teniu tots aquí.

En aquesta pàgina del Museu d'Arqueologia de Catalunya trobareu una línia del temps que podeu imprimir i fer servir per treballar les èpoques històriques. Nosaltres us proposem que feu un llistat de fets històrics i que demaneu als vostres fills i filles que els situïn en l'època corresponent. Si us falten idees podeu navegar per l'apartat "Època" del nostre web, amb continguts de les grans èpoques històriques a més de dues d'específiques: Catalunya 1714 i Guerra Civil Espanyola i franquisme.

Jugar a curses de quadrigues, crear una rosa de mosaic, pintar al déu Júpiter o fer el puzle del mosaic dels peixos, una representació de peixos i animals marins que es pot veure al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Aquestes són algunes de les propostes del MNAT, unes idees que podeu fer descarregant-vos els materials publicats al seu web. També en proposen a les seves xarxes amb l'etiqueta #elMNATaCasa.
Nosaltres n'afegim una altra: pinteu la medusa a partir del dibuix que ofereixen al seu web i, després, despentineu-vos i disfresseu-vos d'aquest monstre de la mitologia romana que convertia en pedra aquells que gosaven mirar-la (era un monstre femení) fixament a la cara. Què, us hi atreviu?
Comentaris