Cinc escapades per conèixer la Costa Brava d'una manera diferent

Des de Lloret de Mar a Castelló d'Empúries, les millors alternatives a la platja

 -  Wikimedia commons
- Wikimedia commons
1 de juliol del 2016
Autor
Anna-Priscila Magriñà

La Guia de Vacances de SÀPIENS ja és al quiosc. Com que volem encomanar-te la passió pel patrimoni i la història, t'oferim un tast d'activitats per gaudir, sol o en família, del bon temps. A continuació, et fem cinc propostes a les comarques gironines. Si et quedes amb ganes de saber-ne més, recorda que a la Guia de Vacances hi trobaràs 200 activitats per fer arreu dels Països Catalans i Europa. Esperem que les gaudeixis!


1. Visita guiada als Jardins de Santa Clotilde de Lloret de MarJosep Pla va deixar escrit que els Jardins de Santa Clotilde, a Lloret de Mar, et regalen moments esplèndids. Els va fer construir el marquès de Roviralta, que, amb les butxaques plenes, després de triomfar a Amèrica, l'any 1919 va decidir que calia fer alguna cosa amb els més de vint-i-cinc mil metres quadrats de terreny que tenia vora el mar. Per això va encarregar a l'urbanista i arquitecte Nicolau M. Rubió i Tudurí l'enjardinament de la zona, que es va inspirar en els jardins del Renaixement italià, que tan bé combinen la suavitat amb l'austeritat. 


2. Visites al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí

Fill de Saul

De ben segur que la nostra personalitat és com és gràcies, en part, a la influència del mar Mediterrani, que ha tingut una funció tan important en la nostra història. A Torroella de Montgrí han sabut valorar aquesta veritat i tenen el Museu de la Mediterrània, un espai que ens proposa un viatge apassionant on descobrirem que tots els pobles de la Mediterrània compartim un mateix medi i una cultura comuna, rica i diversa. 


3. Visites al Museu de la Màgia de Santa Cristina d'Aro

Fill de Saul

Tots hem tingut algun joc de màgia per casa. Que els trucs ens sortissin més o menys bé ja eren figues d'un altre paner. A qui segur que li surten rodons és a l'il·lusionista Xevi, un mag de Santa Cristina d'Aro amb una dilatada i reeixida carrera dalt dels escenaris. Durant les desenes de viatges que la màgia li ha fet fer pel món, en Xevi ha anat creant una gran col·lecció d'aparells de màgia i il·lusionisme que des de fa anys mostra a tothom qui hi estigui interessat, al primer museu de màgia de l'Estat espanyol.4. Ruta Truman Capote a Palamós

Fill de Saul

La mort de Marilyn Monroe va enxampar el seu íntim amic Truman Capote (1924-1984) a Palamós. Era el 5 d'agost de l'any 1962, però la veritat és que l'escriptor nord-americà ja feia anys que es passejava per la vila del Baix Empordà. Corria el 1959 quan Capote es va assabentar de l'assassinat de la família Clutter a la seva casa de Holcomb, a Kansas. Intrigat pels fets, el periodista va decidir acostar-s'hi per investigar qui i per què havia comès els assassinats, i el que podria haver estat una recopilació d'informació per a un article va acabar convertint-se en una obsessió.


5. Visita a la vila medieval de Castelló d'Empúries

Fill de Saul

A Castelló d'Empúries podeu reviure la dura vida d'un pres de l'edat mitjana al Museu Cúria-Presó. En aquest indret, una de les úniques presons medievals de Catalunya, podreu visitar les cel·les, algunes de les quals encara conserven els dibuixos i els grafits que van deixar com a record del seu mal tràngol alguns presos del passat. A més, el museu també inclou la visita a la sala dedicada a la història medieval de la vila, que va ser l'antiga capital del comtat d'Empúries.

 

Mou-te amb la 'Guia de vacances'!
Ja és al quiosc la nova ‘Guia de vacances' de SÀPIENS i DESCOBRIR, amb 200 propostes d'activitats per gaudir del patrimoni arreu dels Països Catalans i Europa. La guia inclou festivals, jornades, festes, fires o visites a indrets estretament vinculats amb la història, per descobrir en solitari o amb tota la família. Volem que la guia sigui una eina útil, a les darreres pàgines podeu trobar informació de servei per organitzar les vostres escapades: sabreu on dormir, on menjar, com arribar-hi, com moure-us per la zona i propostes per gaudir encara més de la zona que visiteu. Tot plegat, per 2,95 €, a la venda als quioscos. Més informació aquí