Comença una nova recerca de la fossa de Lorca

L'última excavació va tenir lloc al mateix terreny d'Alfacar, a Granada, fa gairebé dos anys

Federico García Lorca -  Wikimedia Commons
Federico García Lorca - Wikimedia Commons
20 de setembre del 2016
Autor
Redacció
Els arqueòlegs de l'associació Regreso con Honor han iniciat a Alfacar (Granada) els treballs a la zona en la qual podria estar enterrat Federico García Lorca. El poeta granadí va ser afusellat a l'agost de 1936 amb el mestre republicà Dióscoro Galindo i els banderillers anarquistes Francisco Galadí i Joaquín Arcollas.

El president de l'associació i arqueòleg Javier Navarro coordina els treballs amb l'investigador Miguel Caballero. Durant els dies previs, s'ha abalisat l'entorn i s'han dut a terme algunes comprovacions. Els experts han analitzat la zona, una àrea delimitada propera al barranc de Víznar, mitjançant estudis documentals i sobre el terreny. Fa gairebé dos anys, aquesta àrea ja va ser escenari d'una primera fase d'excavacions. Abans, l'any 2009, la Junta d'Andalusia també va buscar la fossa sense èxit a uns 500 metres del lloc.

L'actuació durarà unes tres setmanes. Les tasques han començat amb l'ús d'una retroexcavadora que ha de retirar el material de rebliment a la zona, abocat per construir un camp de futbol. A continuació s'estudiarà el terreny per intentar localitzar pous que podrien haver estat utilitzats com a fosses comunes. En cas de trobar-ne, es comprovarà si hi ha restes humanes, i es notificarà qualsevol troballa a les autoritats per procedir a l'exhumació dels cossos.