Llibres: de la pseudohistòria a les primeres d’Auschwitz

Pseudohistòria contra Catalunya
Vicent Baydal i Cristian Palomo (coord.)
Eumo Editorial
Pseudohistòria contra Catalunya

Fa anys que es reprodueixen falsedats històriques malgrat haver estat contrastades. Un grup d’historiadors, coordinats per Vicent Baydal i Cristian Palomo, s’han unit per refutar de manera contundent totes aquestes interpretacions pseudo- històriques, basades en tergiversacions i falsedats conscients, creades i difoses tant des de l’espanyolisme com des de l’Institut Nova Història.

999
Heather Dune Macadam
Comanegra
999

Les primeres noies que el 1942 van ser condemnades al camp d’extermini d’Auschwitz no van ser pas presoneres de guerra, sinó joves eslovaques que es pensaven que “anaven a treballar per al seu govern”. Era una oportunitat que no podien rebutjar. En aquest llibre, les poques supervivents d’aquell grup relaten aquells dies.

Bocaccio
Toni Vall
Columna
Bocaccio

Entre els anys 1967 i 1985, cada nit, en aquest establiment del carrer Muntaner, s’hi citaven grans personalitats de la Gauche Divine. Toni Vall ha parlat amb alguns dels membres d’aquest moviment (Oriol Bohigas, Mònica Randal, Joan Manuel Serrat, Colita, Guillermina Motta...) i a través d’ells ha recreat l’ambient i la història d’aquest mític local.