Viatja a Budapest amb 'Sàpiens'

Aquesta tardor, descobrirem els vincles entre les cases reials catalanes i hongareses en un nou viatge amb l'agència Tarannà

El pròxim octubre, 'Sàpiens' i Tarannà organitzem un nou viatge a Budapest
El pròxim octubre, 'Sàpiens' i Tarannà organitzem un nou viatge a Budapest Getty Images

Sàpiens i l'agència Tarannà hem organitzat, aquesta tardor, un viatge molt especial a la capital d’Hongria. Amb el guiatge de l’historiador Martí Carbonell, visitarem les joies patrimonials de Budapest, navegarem pel Danubi, ens relaxarem en un centre termal i descobrirem els vincles entre les cases reials catalanes i hongareses durant l'època medieval. 

Ho farem en dues sortides, del 5 al 8 d’octubre i del 10 al 13 d 'octubre. El període d’inscripció s’obrirà a les 12 h del dimarts 16 de juliol, i es tancarà una setmana després, el 23 de juliol, a la mateixa hora. 
 

L’itinerari
 

DIA 1: BUDA (5 d'octubre / 10 d'octubre)
Començarem la visita d’aquesta ciutat dividida en dos pel riu Danubi recorrent els carrers i els monuments més importants de Buda: el cèlebre Bastió dels Pescadors, amb set torres que simbolitzen les set tribus magiars fundadores d’Hongria; l’església de Maties, escenari de les coronacions reials, i el Palau Nacional, situat dins del complex del castell de Buda, i que avui acull la Galeria Nacional Hongaresa, el Museu d’Història de Budapest i la Biblioteca Nacional. En una de les muralles del castell, es pot veure la placa en record dels tres-cents catalans que van participar en la recuperació de Budapest, el 1686. Un cop a l’hotel, s’oferirà la xerrada, a càrrec de Sàpiens, Princeses hongareses: de Constança d’Aragó a Violant d’Hongria

DIA 2: VISÉGRAD-EZTERGOM (6 d'octubre / 11 d'octubre)
A una hora de Budapest, visitarem el pintoresc poble medieval de Visegrád. Pujarem fins al turó dels Núvols, on tindrem unes vistes espectaculars de les ruïnes del castell del Cel i de la vall del Danubi. Tot seguit, anirem cap a Esztergom, l’antiga capital d’Hongria, i entrarem a la seva basílica impressionant, un dels indrets més preuats del catolicisme hongarès, i on hi ha la tomba del cardenal Mindszenty, una figura emblemàtica de la resistència hongaresa contra el règim comunista. Després de dinar en un restaurant típic de la zona i en el viatge de tornada a Budapest, pararem a l’encantador poble de Szentendre (Sant Andreu), conegut per l’atmosfera artística i un nucli antic ben conservat. 

DIA 3: BUDAPEST I EL DANUBI (7 d'octubre / 12 d'octubre)
Després de visitar el Parlament d’Hongria –i la seva cúpula majestuosa, on es guarden les joies de la Corona–, passarem pel monument de les Sabates –un homenatge commovedor a les víctimes jueves que van ser afusellades i llançades al riu durant la Segona Guerra Mundial–, entrarem a la basílica de Sant Esteve, dedicada al primer rei d’Hongria, i farem cap a la plaça de Vörösmarty, el punt neuràlgic del centre de Budapest, amb el carrer Váci i el Gran Mercat com a parades imprescindibles. Després de dinar, visitarem la Casa del Terror, un museu impactant dedicat a les víctimes dels dos règims dictatorials del segle XX: el nazisme i el comunisme. Al vespre, passejarem en vaixell pel Danubi i soparem en un restaurant tradicional hongarès, amenitzat amb música i balls zíngars. 

DIA 4: BANYS TERMALS (8 d'octubre / 13 d'octubre)
Matí lliure per anar de compres o per relaxar-se en un dels espectaculars centres termals de la ciutat, fins a l’hora pactada per anar cap a l’aeroport. 
 

Informació pràctica


Dates i grups

 • Sortida 1: 5 d'octubre del 2024
 • Sortida 2: 10 d'octubre del 2024 
 • Durada: 4 dies
 • Grup mínim: 22 persones
 • Grup màxim: 25 persones


Preu

 • Subscriptors de Sàpiens: 1.945 euros (taxes incloses).
 • No subscriptors: 1.995 euros (taxes incloses).

Encara no ets subscriptor? Suma't a la família de Sàpiens a un preu especial i gaudeix de tots els avantatges! Fes-te soci ara en el següent enllaç.


El preu inclou

 • Acompanyament de l’editor o de la directora de Sàpiens, Jordi Creus i Clàudia Pujol, respectivament, i de l'historiador Martí Carbonell.
 • Vols internacionals amb la companyia aèria Wizz, en classe turista.
 • Allotjament a l'hotel K+K (4*).
 • Régim de pensió completa.
 • Transport col·lectiu privat en tots els desplaçaments.
 • Impostos aplicaples i taxa turística.


El preu no inclou

 • Assegurança d’assistència i cancel·lació (opcional).
 • Totes les despeses personals.
 • Tot el que no està descrit com a inclòs sota la llista inclou.

 

Inscripcions
 

Hi haurà dues sortides per a aquest viatge: del dissabte 5 d’octubre al dimarts 8 d’octubre, i del dijous 10 d’octubre al diumenge 13. Us podeu inscriure a qualsevol de les dues sortides, però només a una, i amb un màxim de dues places per petició. El període d’inscripció s’obrirà a les12 h del dimarts 16 de juliol i es tancarà el dimarts 23 del mateix mes

La sol·licitud d’inscripció s’ha de fer emplenant aquest formulari en línia al web de Tarannà. S’assignarà un registre d’entrada a cada petició, amb el qual es cobriran les places disponibles, i la resta quedarà en llista d’espera.

La reserva quedarà formalitzada amb el pagament del 40% de l’import del viatge. S’haurà de fer 24 hores després d’haver rebut les instruccions de la reserva. Si el pagament no es fa, el torn passarà al primer de la llista d’espera. El pagament de la resta de l’import es farà un mes abans de la sortida.

Per a més detall, consulteu al web de Tarannà informació ampliada sobre les assegurances de viatge, l’allotjament previst, els guies acompanyants, les condicions de contractació, els requisits per poder viatjar, les mesures de seguretat higienicosanitàries i la sostenibilitat en el viatge.

Els altres viatges 'Sàpiens'
 

El de Budapest serà el trentè viatge Sàpiens que organitzem amb Tarannà. Amb aquesta agència de viatges hem anat quatre vegades a Viena; quatre, a Atapuerca; dues, a Normandia; tres, a Sardenya; tres, a Grècia; tres, a Malta; tres, a Roma; una a Mèxic i una altra al País Basc, i cinc a Sicília. Sempre ens ho hem passat d’allò més bé. A continuació, en trobareu un resum amb cròniques, imatges i un quiz.